Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako se to dogodilo?

Novi skandal nakon Eurosonga vezan je za predstavnicu Malte, ministarstvo zatražilo reviziju

Foto: Reuters/Pixsell
1/5
28.05.2021.
u 08:43

Predstavnica Malte Destiny tjednima je prije početka Eurosonga bila na vrhu kladionica i svi su joj predviđali pobjedu, a na kraju je završila na 14. mjestu.

Nakon što je riješen skandal oko toga je li Damiano David u green roomu tijekom finala Eurosonga uzimao drogu, pojavio se novi skandal vezan za ovo prestižno glazbeno natjecanje. Ovaj put u središtu skandala je predstavnica Malte Destiny koja je tjednima prije početka Eurosonga bila na vrhu kladionica i svi su joj predviđali pobjedu, a na kraju je završila na 14. mjestu. Nakon finala postalo je upitno kako je moguće da je od gledatelja dobila samo 47 glasova, a tjednima je glasila za favoritkinju.

Ovakav ishod pobudio je sumnje i kod vladajućih na Malti i ustanovljeno je kako je Malta potrošila više od 650 tisuća eura na promociju Destiny i zbog toga je ministarstvo unutarnjih poslova na čelu s ministrom Carmelom Abelom zatražilo reviziju troškova jer su posumnjali kako je potrošena golema svota novca na kladionicama uoči Eurosonga. Prema pisanju portala Times of Malta, zasad je poznato kako je Turistička zajednica Malte uložila 350.000 eura za promociju Destiny, dok je oko 300.000 eura uložio javni servis.

Navodno su dio novca dali i stranim influencerima koji su onda na svojim društvenim mrežama promovirali Destiny i njezinu pjesmu. Revizija koju je pokrenulo ministarstvo unutarnjih poslova počinje 31. svibnja, a kada budu poznati rezultati, odlučivat će se o tome tko će i kako snositi odgovornost za ovu situaciju.

 

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar kastanjer2
kastanjer2
08:55 28.05.2021.

Natjecanje treba nazvati Euromuljaže.

ZV
zvorano01
13:23 28.05.2021.

Ne kožim euforiju oko eurosonga?! Pa to više nitko ne gleda osim Šuput.

LI
liliZG
11:37 28.05.2021.

Eurosong-praonica novca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije