organizirana dražba

Obožavatelji Karla Lagerfelda sada mogu kupiti njegove rukavice bez prstiju ili zdjelice njegove mačke

Foto: Reuters/Pixsell
1/4
04.12.2021.
u 23:30

Na prodaji je i model Choupette čija je vrijednost procijenjena od 5000 do 7000 eura, te figurica Lagerfelda od PVC-a, metala i kamenčića, čija je vrijednost procijenjena od 200-300 eura.

Osobne stvari pokojnog dizajnera Karla Lagerfelda, uključujući njegov zaštitni znak - kožne rukavice bez prstiju i jastuke na kojima je sjedila njegova mačka Choupette, bit će stavljeni u prodaju na nizu aukcija koje počinju u Monacu ovog tjedna.

Lagerfeld, koji je preminuo 2019., bio je ikona modne industrije, slavljen koliko zbog svog osebujnog osobnog stila - rukavica, sunčanih naočala i repa, tako i zbog mode koju je dizajnirao za Chanel i druge kuće. Zbirka stvari, koju Sotheby's prodaje na aukciji, sadrži predmete iz njegove osobne garderobe te namještaj i umjetnine koje su ukrašavale njegove brojne domove.

Na prodaji je i model Choupette čija je vrijednost procijenjena od 5000 do 7000 eura, te figurica Lagerfelda od PVC-a, metala i kamenčića, čija je vrijednost procijenjena od 200-300 eura. U prodaji su i  kovčezi i koferi koje je Lagerfeld nosio na putovanja, tri automobila Rolls-Royce i par kromiranih bučica u vlasništvu slavnog dizajnera svjesnog svoga tijela.

"Ova je kolekcija simbol ukusa Karla Lagerfelda", rekao je za Reuters Pierre Mothes, potpredsjednik Sotheby'sa u Francuskoj na predstavljanju kolekcije.

"To daje osjećaj o njegovim estetskim izborima, njegovoj osobnosti, kakav je bio i privatno, skriven iza fasade koju svi poznajemo, velikog dizajnera."

VIDEO>>Branko Đurić Đuro: 'Ljudi misle da se šalim kada im kažem da ne jedem meso'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije