boravi u poljskoj

Opet se traži izručenje Romana Polanskog SAD-u

Roman Polanski
Foto: Hubert Boesl/DPA/Pixsell
1/4
20.01.2015.
u 18:06

Poljski tužitelji poslali su okružnom sudu u Krakovu zahtjev za izručenje Romana Polanskog SAD-u zbog optužbi za seks s maloljetnicom 1977. godine

Poljski tužitelji poslali su okružnom sudu u Krakovu zahtjev za izručenje Romana Polanskog SAD-u zbog optužbi za seks s maloljetnicom 1977. godine.

Priopćio je to ured tužitelja, a idući koraci ovisit će o sudu kojem je podnesen zahtjev. Prema poljskom zakonu, ministar pravosuđa donijet će potom odluku o izručenju Polanskog, koji trenutno snima u Poljskoj. Oscarom nagrađeni redatelj priznao je da je tijekom 1977. godine u Los Angelesu imao nezakoniti spolni odnos sa 13-godišnjom Samanthom Geimer.

Odležao je 42 dana u zatvoru u sklopu nagodbe po kojoj je kažnjen sa 90 dana zatvora. Iduće godine pobjegao je iz SAD-a strahujući da bi sud mogao ukinuti nagodbu i zatvoriti ga na nekoliko godina. Polanski je i 2009. godine uhićen u Zurichu te smješten u kućni pritvor.

Oslobođen je 2010. godine budući da su švicarske vlasti odlučile da ga ne izruče u SAD. 81-godišnji Polanski trenutno je u Poljskoj jer snima film o aferi Dreyfus, političkom skandalu koji je svojedobno šokirao Francusku.

>>Propao pokušaj uhićenja Romana Polanskog - zbog poljskog jezika

>>Polanski na pozornicu stigao u kovčegu

Komentara 3

LU
luftbrenzer
22:23 20.01.2015.

Je li i za uhitbu Romana Polanskog urgirala Lutkolinda na koncu?

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
19:29 20.01.2015.

Pa tko je tu normalan? On u Poljskoj a Poljaci traze izrucenje? Izrucenje? Nek' odu i poberu ga.

ZA
zahira45
14:27 22.01.2015.

Bolesnik. Nevjerojatno je kako godinama nitko da mu stane na kraj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije