Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velikan Hollywooda

Oskarovac Alen Arkin preminuo je u 89. godini: Obožavali smo ga i jako će nam nedostajati

Foto: reuters
1/8
30.06.2023.
u 16:45

Njegova uloga u "Maloj Miss Amerike", koja je trajala samo 14 minuta na ekranu, donijela mu je Oscara za najboljeg sporednog glumca

U 89. godini preminuo je oskarovac Alan Arkin, a vijest o njegovoj smrti potvrdili su njegovi sinovi Adam, Matthew i Anthony, koji su zajedno dali izjavu u ime obitelji.  - Naš otac bio je jedinstven i kao umjetnik i kao čovjek. Suprug pun ljubavi, otac, djed i pradjed, obožavali smo ga i jako će nam nedostajati.

Arkin je nedavno uz Michaela Douglasa glumio u "The Kominsky Method" na Netflix, a jedno od značajnijih njegovih ostvarenja je u "Maloj Miss Amerike" iz 2006. gdje je  je glumio Edwina Hoovera, djeda disfunkcionalne obitelji. Njegova uloga - koja je trajala samo 14 minuta na ekranu - donijela mu je Oscara za najboljeg sporednog glumca. Arkin je dao i nezaboravan pečat u političkoj drami "Argo" iz 2012. Bena Afflecka koji mu je donio četvrtu nominaciju za Oscara. Glumio je Lestera Siegela, čiji su britak smisao za humor i zajedljive rečenica osvojile publiku. Njegov sin, Adam Arkin (66), također je poznati glumac i redatelj koji je glumio u TV hitovima uključujući "Chicago Hope", "8 Simple Rules" i Sinovi anarhije". 

VEZANI ČLANCI

Alan Arkin je rođen u Brooklynu 26. ožujka 1934., a njegova se obitelj preselila u Los Angeles tijekom njegova djetinjstva.
Nakon završetka srednje škole, Arkin je pohađao nekoliko različitih fakulteta i odustao od najmanje tri. Nakon što je napustio fakultet, Arkin je započeo kratku glazbenu karijeru s grupom Tarriers, gdje je pjevao i svirao gitaru. Grupa koja je kratko trajala zaslužna je za   hit "The Banana Boat Song" iz 1957. godine.

Ali Arkin, koji je od djetinjstva išao na satove glume, napustio je bend i pokušao se etablirati kao glumac. Arkin je 1960. došao stigao u Chicago i postao prvi član komičarske družine Second City i jednom je priznao kako mu je dolazak u tu družinu spasio život i omogućio da kasnije ostvari svoje glumačke snove. 

VIDEO Pišek o svojem odlasku u Srbiju: Meni se to najviše zamjera. U Srbiji su inkluzivniji

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije