Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MasterChef

Osmero kandidata rezerviralo svoje mjesto u top 24, a neki dobili i drugu šansu: 'Nadam se da ovu priliku neće prokockati'

Foto: Nova TV
1/7
14.09.2023.
u 00:05

Kandidati su bili podijeljeni u dvije skupine i morali su pripremiti jela kojima su glavne namirnice bile orada i svinjski file. Svoje mjesto u MasterChef kuhinji zasada su rezervirali Gaia Zec, Josip Novačić, Ana-Mara Cuglin, Luka Veić, Petar Tudja, Meri Goldašić, Mateja Husak i Lara Biloš.

Da bi postali dijelom MasterChef kuhinje, kulinarski entuzijasti morali su se pokazati u najboljem svjetlu, a budući da je konkurencija neumoljiva, to je uspjelo samo najboljima. Podijeljeni u dvije skupine morali su pripremiti jela kojima su glavne namirnice bile orada i svinjski file. 

Prva skupina pripremala je riblje jelo. „Sad kad vidim svoj tanjur, mislim da sam blizu pregače“, kazao je David Divjak zadovoljno nakon kuhanja, ali nakon što je žiri kušao njegovo jelo, pokazalo se da nije imao razloga za optimizam, jer nije dobio pregaču. Gaia Zec je u startu izrazila želju da joj Melkior bude mentor, a pregaču je dobila i od Stjepana. „Ja u ovoj maloj djevojčici vidim veliki potencijal“, rekao joj je Stjepan, no ipak je uzela Melkiorovu pregaču. „Jedva čekam doći u MasterChef vilu, to je nešto neopisivo“, kazala je Gaia.

Foto: Nova TV

Petar Tudja jako je samouvjeren kad je njegovo jelo u pitanju, pa ga je i ocijenio kao najboljim jelom od svih kandidata, a takav se stav žiriju baš i nije svidio. „Jako mi smeta tvoja samouvjerenost bez pokrića. Ako ti uspiješ taj ego okrenuti u pravom smjeru, ima nade za tebe“, rekao mu je Damir i uručio pregaču.

Ana-Maria Cuglin dobila je pregače od sva tri člana žirija, ali izabrala je Melkiora baš zato što je on bio najstroži prema njoj na audicijama. „Želim Melkioru pokazati da sam dostojna biti u njegovom timu, iako je on možda u početku sumnjao u mene“, istaknula je ona. Taman kad je mislio da su digli ruke od njega, Josip Novačić dobio je dvije pregače, a za mentora je izabrao Damira.

Druga grupa, kojom su dominirale kandidatkinje, dobila je izazov kuhati s mesom. Jedini kandidat među njima bio je Nikola Stazić.

„Voljela bih proći kod Damira, ali Melkior mi je na audiciji dao kredit tako da se osjećam dužna prema njemu, a kamo sreće da moram razmišljati između njih dvojice“, kazala je Meri Goldašić koja se ne vidi u kuhinji kao kuharica već više u marketingu, ali smatra da bi promovirala hranu, mora znati kuhati. 

Foto: Nova TV

Skupina u kojoj je kuhala za glavnu je namirnicu imala svinjski file, a samo se jedna kandidatkinja nije susretala s tom vrstom mesa. „Mami i meni smeta za želudac“, objašnjava Mateja Husak zašto joj je svinjetina strano meso. 

Ivana Soldo umalo je zapalila kuhinju, nakon što je preblizu plinu stavila papirnati ubrus. K tome je miksala na podu jer nije vidjela da utičnicu za mikser ima i bliže radnoj plohi. Nikola je bio razočaran svojim tanjurom kazavši da bi to mogao napraviti bilo koji sedmogodišnjak. Nakon kušanja jela, tri pregače ponuđene su Lari Biloš koja je na kraju izabrala da bude u Stjepanovom timu.

VEZANI ČLANCI

Na kraju je žiri pozvao kandidate koji nisu dobili pregače. Na njihovo veliko iznenađenje, ponuđene su im crne pregače. „Crnu pregaču dobivaju samo odabrani, oni koji su pokazali izrazitu želju prema natjecanju, ljubav prema kuhanju, poštovanje prema namirnicama i strast za uspjehom. Crna pregača daje vam zadnju šansu za ostanak u MasterChef kuhinji. Damir je pregače uručio i time drugu šansu dao Ivani Soldo, Nikoli Staziću te Davidu Divjaku. „Nema opuštanja sada jer će vam još jedno kuhanje odlučivati o sudbini u MasterChefu“, poručio im je Melkior. 

Svoje mjesto u MasterChef kuhinji zasada su rezervirali Gaia Zec, Josip Novačić, Ana-Mara Cuglin, Luka Veić, Petar Tudja, Meri Goldašić, Mateja Husak i Lara Biloš. Tko će im se pridružiti doznat ćemo već u idućoj epizodi.  

VIDEO Harry i Meghan gledaju košarku u invalidskim kolicima na Invictus Games 2023.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije