VODI BRIGU O PREHRANI

Ovim namirnicama Marin Čilić zahvaljuje svoje uspjehe, a ovo jelo odbija dulje od 10 godina

Foto: Instagram
1/24
02.10.2024.
u 08:00

– To mi je najdraže jelo, a u Hrvatskoj je nevjerojatno, proslavljeni tenisač otkrio je i recept za omiljeno jelo koje voli pripremati gostima kad ih pozove k sebi na večeru.

Ponajbolji hrvatski tenisač svih vremena, Marin Čilić, prije nekoliko je dana naslovom u kineskom Huanghzouu obilježio potpuni povratak na tour nakon dvogodišnjih problema s povredama. Bio je to 21. ATP naslov za 36-godišnjaka rođenog u Međugorju koji, pored nesalomljive volje i predanosti, svoju tenisku dugotrajnost može pripisati i zdravim prehrambenim navikama. O njima je jednom prilikom govorio za službenu stranicu ATP Toura.

Marin se odlično snalazi u kuhinji, a njegov najčešći obrok sastoji se od jaja, palačinki, tjestenine, riže i piletine, budući da od nabrojanih namirnica dobiva prijeko potrebne proteine i ugljikohidrate. Pritom na turnirima u Italiji voli probati tjesteninu s umakom od rajčice, dok je u Australiji zavolio indijsku piletinu prženu na maslacu. Jedino odstupanje zna imati za vrijeme turneje u Sjedinjenim Američkim Državama kada se s vremena na vrijeme počasti burgerom, iako junk food u pravilu ne preferira: – Junk food, stvarno ga ne volim često jesti. Nisam jeo ništa prženo više od 10 godina. Kad to vidim, samo odbijem – rekao je naš proslavljeni tenisač. 

GALERIJA: FOTO Marin Čilić i supruga obilježili važan događaj: 'Slavimo nevjerojatan život koji smo zajedno izgradili'

1/15

O običajima tijekom meča kaže sljedeće: – Za vrijeme meča ne jedem, osim ako se dvoboj ne rastegne, tad ću pojesti još tjestenine. Možda ću pojesti i bananu – otkrio je Čilić koji prije meča uglavnom jede namirnice bogate ugljikohidratima te malo puretine ili piletine.

Privatno prijateljima voli pripremiti svoje omiljeno jelo: – Teleću koljenicu. To mi je najdraže jelo, a u Hrvatskoj je nevjerojatno. Pomiješajte je s krumpirom i povrćem u fini umak i topit će vam se na prstima. Tajna je da pustite meso da odstoji nekoliko sati – savjetuje Marin. Najdraži desert su mu palačinke s Nutellom, a kod kuće voli naručiti i pizzu. U restoranu obično naručuje odrezak s rižom i povrćem.

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, Čilić se u tenis zaljubio još kao dječak i to sasvim slučajno. Otac Zdravko predviđao je i nadao se da će se njegov sin baviti nogometom, košarkom ili rukometom, ali Marin je kao šestogodišnjak od rođakinje iz Njemačke dobio na poklon teniski reket i tako se zaljubio u bijeli sport. Odvela ga je na tenisko igralište, ono prvo koje je u Međugorju sagrađeno tek 1991. godine, i njemu je to bilo dovoljno da zna u kojem će smjeru ići njegov život. Kada je imao devet godina, otac mu je pokraj kuće u Međugorju napravio pravo tenisko igralište.

– Nije bilo nekih uvjeta za bavljenje tenisom u Međugorju. Kada je otac za mene napravio teren, svi su mu govorili da je lud, govorili su mu da bi bilo bolje da je napravio neki poslovni prostor – rekao je u jednom intervjuu Marin.

Kako je počeo osvajati trofeje, tako je otac odlučio da bi bilo najpametnije da se poveže sa stručnjacima u Zagrebu. Obitelj se snalazila, otac je bio obrtnik, a majka Koviljka službenica u banci, ali nakon što su izgubili poslove, otac se počeo baviti trgovinom ne bi li prehranio obitelj. Budućnost teniske zvijezde u nastanku bila je tada jako bitna pa se kao četrnaestogodišnjak Marin preselio u glavni grad Hrvatske. Tamo je pak veza do Gorana Ivaniševića i ulaska u tenis bio legendarni nogometaš Zvonimir Boban. Zec je pak odradio drugi dio i kasnije Marina doveo do Boba Bretta, koji je s mladim tenisačem radio dobar posao, odveo ga je i prvi put među Top 10 tenisače.

GALERIJA: Pogledajte sve transformacije Maje Šuput tijekom zadnjih 25 godina, dosta se promijenila

1/25

Marin je od 2018. godine u braku s Kristinom Milković, koja je diplomirana politologinja i psihologinja. Imaju dva sina, Baldo i Vito njihov su ponos i motivacija. Zanimljivo, krsni kum mlađeg sina je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i veznjak Real Madrida Luka Modrić, s kojim je Marin veliki prijatelj.

Kada smo već kod obitelji, recimo da je Marin odrastao u velikoj obitelji, otac Zdenko i majka Koviljka osim njega imaju još tri sina – to su Vinko, Goran i Mile. Dodajmo i da je Marin veliki filantrop, 2016. godine osnovao je Zakladu "Marin Čilić" za koju piše da "čvrsto vjeruje da svako dijete posjeduje neograničen potencijal. Uz odgovarajuću potporu, predan rad i snažnu vjeru u sebe, svako dijete može ostvariti svoj puni potencijal i ostaviti veliki trag u društvu. Kroz obrazovne, sportske i programe ohrabrivanja, Zaklada pruža djeci i mladima potporu i osigurava financijsku podršku kako bi mogli istražiti svoj potencijal i pretvoriti svoje snove u stvarnost".

VIDEO: U 89. godini preminula je glumica Maggie Smith

Ključne riječi

Komentara 1

GA
Gajger
10:02 02.10.2024.

U Australiji je zavolio indijsku piletinu prženu na maslacu. Sljedeća rečenica: "nisam jeo ništa prženo 10 godina". Novinarstvo par excellence.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije