Glazbena manifestacija

Ovo su države s najviše osvojenih bodova u povijesti Eurovizije: Baby Lasagna pronašao svoje mjesto

Baby Lasagna
Foto: Eurovision
1/16
13.05.2024.
u 20:12

U nastavku se nalazi deset zemalja koje su u povijesti Eurovizije osvojile najviše bodova.

Nakon što je ovogodišnja Eurovizija iza nas te ćemo je zasigurno još dugo pamtiti, objavljeni su rezultati deset država koje su u povijesti ove glazbene manifestacije najbolje prošle ukupnim bodovima publike i žirija. 

 

10. Talijanska grupa Maneskin s pjesmom "Zetti e buoni" 2021. godine u Rotterdamu je osvojio 524 boda i time osigurao pobjedu. Devet žirija po državama dalo im je 12 bodova, a po pet dvanaestica dodijelila im je i publika. 

 

 

9. Prošlogodišnji finski predstavnik Käärijä s pjesmom "Cha Cha Cha" osvojio je 526 bodova te je bio drugi na Euroviziji., baš kao i naš Baby Lasagna. Njih dvojicu su također u više navrata mnogi uspoređivali. Samo su mu tri žirija dala po 12 bodova, dok je od osam država publike osvojio također 12 bodova.

 

 

 

8. Izraelska predstavnica Netta 2018. s pjesmom "Toy" pobijedila je u Lisabonu, gdje se te godine održavala manifestacija. Od pet žirija dobila je po 12 bodova te od osam država publike također po 12 bodova. Ukupno je dobila 529 bodova.

 

 

7. Glazbenica Jamala s pjesmom "1944" godine 2016. predstavljala je Ukrajinu u Stockholmu. Dobila je ukupno 534 boda, 11 žirija dalo joj je 12 bodova te šest zemalja publike po također 12 bodova. 

 

 

6. Na ovom mjestu pronašao se i naš Baby Lasagna koji nas je predstavljao s pjesmom "Rim Tim Tagi Dim" te je osvojio ukupno 547 bodova publike i žirija. 

 

 

FOTO Pogledajte kako se Eurovizija gledala u hrvatskim gradovima

Baby Lasagna
1/43

 


5. Glazbenica Loreen dva puta je pobjedu odnijela u Švedsku. Prošle je godine s pjesmom "Tattoo" osvojila 583 boda te dovela Euroviziju u Malmö.

 

 


4. Švicarac Nemo s pjesmom "Code" osvojio je 591 bod te ove godine sebi osigurao pobjedu, a dalo se primijetiti kako je njegovoj pobjedi uvelike pomogao žiri, a ne publika. Uvjerljivi pobjednik po broju glasova publike ove godine definitivno je bio Baby Lasagna. 

 

 

VEZANI ČLANCI:


3. Kristian Kostov predstavljao je Bugarsku na Euroviziji koja se 2017 održavala u Kijevu, a nastupio je pjesmom "Beautiful Mess". Osvojio je 615 bodova.

 

 


2. Ukrajinski bend Kalush Orchestra s pjesmom "Stefania" godine 2022. pobijedio je na Euroviziji koja se te godine održavala u talijanskom Torinu. Osvojili su vrtoglavih 631 bod.

 

 


1. Izvođač koji je do sada osvojio najviše bodova je Portugalac Salvador Sobral s pjesmom "Amar pelos dois". Godine 2017. osvojio je 758 bodova u Kijevu te u Lisabon doveo Euroviziju. 

 

 

 

VIDEO: Tomislav Štengl o lobiranju na Euroviziji: 'Za to se oduzimaju bodovi'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije