izrazili sućut

Plenković i Jandroković o Kići: 'Uz njegove uspješnice rasle su i plesale generacije'

Kićo Slabinac
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
13.11.2020.
u 12:41

Izraze sućuti obitelji preminulog glazbenika Kiće Slabinca uputili su i premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković uputio je u petak izraze sućuti obitelji glazbenika Krunoslava Kiće Slabinca, koji je umro jutros u KBC-u Zagreb, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Kićo Slabinac
1/7

"Sa žaljenjem sam primio vijest o odlasku poznatoga hrvatskog glazbenika, gospodina Krunoslava Kiće Slabinca. Pet desetljeća njegove plodne glazbene karijere pamtit ćemo po mnogim uspješnicama uz koje su rasle i plesale generacije. Hrvatska glazbena scena izgubila je sjajnog i svestranog glazbenika, koji je i kao saborski zastupnik dao svoj doprinos hrvatskom političkom životu. Molim Vas da u ovim teškim trenucima za Vašu obitelj u ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno primite izraze iskrene sućuti i poštovanja", kazao je Plenković. 

Izraze sućuti i poštivanja obitelji Krunoslava Slabinca izrazio je i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, istaknuvši da se radi o jednom od najvećih i najtalentiranijih hrvatskih glazbenika, koji je ostavio neizbrisiv trag na glazbenoj sceni.

"Gospodin Kićo Slabinac svojim svestranim glazbenim umijećem, kao pjevač, gitarist, aranžer i skladatelj, tijekom svoje dugogodišnje uspješne karijere zasluženo se istaknuo kao jedan od najpopularnijih glazbenika ne samo u Hrvatskoj, već i šire", istaknuo je Jandroković.

"U nasljeđe nam je ostavio brojne popularne izvedbe koje će zbog autentičnog i iskrenog izričaja zauvijek živjeti kod brojnih naraštaja njegove publike. Kiću Slabinca pamtit ćemo i po njegovu političkom angažmanu te doprinosu razvoju višestranačja u Hrvatskoj, kao zastupnika Hrvatskoga sabora u trećem sazivu", kazao je Jandroković.

Hrvatski pjevač, skladatelj i aranžer Krunoslav Kićo Slabinac (Osijek, 1944.), umro je u jutros u KBC-u Zagrebu, na kojem se liječio od kolovoza, potvrđeno je iz te bolnice. 

Tijekom dugogodišnje glazbene karijere bio je jedan od najpopularnijih i najomiljenijih pjevača, a surađivao je sa Zdenkom Runjićem, Dragom Britvićem, Đorđe Novkovićem i Arsenom Dedićem.

Croatia Records 2006. godine izdaje dvostruki album Krunoslava Slabinca pod nazivom Zlatna kolekcija, na kojemu se nalaze njegovi najveći hitovi od zabavnih pa sve do izvornih narodnih -  "Kad čujem tambure", "Hej, bećari", "Vesela je šokadija", "Seoska sam lola", "Ako zora ne svane", "Otiš’o je s mirisima jutra", "Inati se Slavonijo", "Slavonijo, ja sam tvoje dijete" i mnoge druge.  U povodu Dana osječko-baranjske županije 2015. godine u rodnom Osijeku je dobio nagradu za životno djelo.

Bio je jedan mandat i saborski zastupnik HDZ-a u Zastupničkom doma od 1995. i član njegova Odbora za ljudska prava i prava etničkih i nacionalnih zajednica ili manjina. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije