Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODNIJELI SKORO 30 MILIJUNA EURA

Podignuta optužnica protiv pljačkaša koji su pokrali Tamaru Ecclestone, uhićeni su u Srbiji

Foto: instagram
1/9
13.06.2024.
u 14:45

Okrivljenike se tereti da su novac stečen kriminalnim radnjama okrivljenika Lj.R.u Velikoj Britaniji i kriminalnim radnjama okrivljenika R.K. u Švicarskoj uložili u kupnju većeg broja luksuznih nekretnina, kao i kupnju većeg broja skupocjenih vozila ili drugih pokretnina, čime je legalno u novčane tokove uložen nezakoniti novac u iznosu od najmanje 2.422.255,00 eura

Državno odvjetništvo u Beogradu podignulo je optužnicu protiv Lj.R. i još osam ljudi zbog sumnje da su prali novac te da su ovjeravali neistinit sadržaj i druga kaznena djela. Kako piše Kurir, LJ.R. bio je 'mozak operacije' 2019. godine u krađi kći bivšeg vlasnika Formule 1, Bernieja Ecclestonea, Tamare Ecclestone (39) te njenog supruga Jayja Rutlanda. 

Okrivljenike se tereti da su novac stečen kriminalnim radnjama okrivljenika Lj.R.u Velikoj Britaniji i kriminalnim radnjama okrivljenika R.K. u Švicarskoj uložili u kupnju većeg broja luksuznih nekretnina, kao i kupnju većeg broja skupocjenih vozila ili drugih pokretnina, čime je legalno u novčane tokove uložen nezakoniti novac u iznosu od najmanje 2.422.255,00 eura.

GALERIJA: Nakon showa 'Brak na prvu' Mura Klara i Marko su se vjenčali: Uživamo u svakom danu zajedno

1/11

Kako pišu srpski mediji, kriminalna grupa Tamari je pokrala nakit i novac, a ništa od ukradenih stvari joj nije vraćeno. Pišu kako su Lj. R. i njegovi partneri uhićeni u prosincu prošle godine u Beogradu.

- Na dan donošenja naredbe o provođenju istrage 20. prosinca 2023. Državno odvjetništvo za organizirani kriminal blokiralo je račune i zabranilo raspolaganje nekretninama za koje se sumnja da su stečene kaznenim djelom, privremeno oduzelo skupocjena vozila i druge pokretne stvari od okrivljenih - kažu za Kurir iz tužiteljstva i dodaju da je optužnica dostavljena na potvrđivanje Višem sudu, Posebnom odjeljenju za organizirani kriminal u Beogradu.

VEZANI ČLANCI: 

LJ.R., kako piše Kurir, našao se na listi najtraženijih europskih bjegunaca nakon što su njegovi suradnici 2019. iz kuće kćeri vlasnika Formule 1 Tamare Ecclestone odnijeli nakit i novac u ukupnoj vrijednosti od 25 milijuna funti (29,6 milijuna eura). 
Ogromna zgrada na Vračaru, u samom centru Beograda, luksuzan stan u prestižnom dijelu grada - Beogradu na vodi, kuća s bazenom u Obrenovcu, skupi automobili, od Ferrarija i Porchea do Audija i Golfa najnovije generacije, upravo su dio imovine koja je, prema neslužbenim informacijama, privremeno oduzeta po nalogu Državnog odvjetništva za organizirani kriminal.

VIDEO: Posljednji ispraćaj glumca Duška Valentića

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije