Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vodila je Splitski festival

Pogledajte kako je Mirta Šurjak izgledala prije 17 godina, imala je drugačiji imidž

Split: Novinarka Mirta Šurjak
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/8
03.07.2022.
u 09:00

Zbog svojih modnih odabira zna se naći na meti kritike, a to joj se dogodilo i prije godinu dana kada je Fashion guru kritizirao haljinu u kojoj je Mirta izvještavala sa sinjske Alke. Tada je odlučila odgovoriti na kritiku.

Prije 17 godina održano je 45. jubilarni Splitski festival pod motom "Split se vraća kući" i te godine jedna od voditeljica je bila HRT-ovka Mirta Šurjak. Tada je imala sasvim drugačiju kratku frizuru, a i njezin modni stil je bio u skladu s tadašnjim trendovima. Mirta je već 20 godina dio redakcije HRT-a, a najduže radi u sportskoj redakciji i zbog posla se na četiri godine preselila iz Splita u Zagreb, a nakon što se vratila u rodni grad za sportsku redakciju HRT-a počela je najviše pratiti Hajduk. Zbog svojih modnih odabira zna se naći na meti kritike, a to joj se dogodilo i prije godinu dana kada je Fashion guru kritizirao haljinu u kojoj je Mirta izvještavala sa sinjske Alke. Tada je odlučila odgovoriti na kritiku.

30.06.2005., Split - 45. jubilarno festivalsko ljeto, odrzano pod motom "Split se vraca kuc". Prva vecer festivala, voditeljski par. Photo: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Robert Anic/PIXSELL

- Umjesto da ponizno pognem glavu pod teretom modne kritike, zamislite, samosvjesno sam se usudila podignuti glas i odgovoriti na prozivke. Vjerojatno to sada radim posljednji put, ali u Dalmaciji kažu: 'reć ili puknit'. Cijeli život sam prozivana i svrstavana u kategoriju praznoglavih žena samo zato što imam ženske atribute, koje nisam pitala, ali mi ih je priroda podarila, započela je Mirta ispod fotografije iz Sinja na kojoj pozira u spomenutoj odjevnoj kombinaciji. 

 

 

- To posebno nervira modne zagovornike androginih tipova koji diktiraju životima i često pogubno izluđuju mlade djevojke povlačeći ih u anoreksije i bulimije. Takav stav koji se skriva iza tobožnjih modnih kritika je istodobno i diskriminatorski i seksistički. Čini mi se da je došlo vrijeme da netko javno digne glas i zaštiti normalnog, običnog čovjeka, to jest ženu. Za sve prijatelje - poručila je prošle godine i dobila podršku svojih brojnih Instagram pratitelja. 

VIDEO Ivana Brkljačić pokazala račun koji je dobila na jednoj plaži u Hrvatskoj: Ovo je cijena kave

Ključne riječi

Komentara 23

Avatar crazy_bat
crazy_bat
14:11 03.07.2022.

Ajd da barem ima ženske "atribute", ako već nema žensku facu.

Avatar istovari
istovari
10:26 03.07.2022.

Vijest godine....

Avatar Hrvatska_U❤
Hrvatska_U❤
10:11 03.07.2022.

Ružna li je ka da su je pčele izbole.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije