Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez nje ne bi stajao na nogama

Posveta Hameda Bangoure ženi koja mu puno znači: Svakog dana nosila me u bolnicu i po kiši i po snijegu

Zagreb: Predstavljena Znanstveno-razvojna inicijativa ZRIN koju je osnovao Damir Vanđelić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
15.01.2023.
u 19:30

Prisjetio se Hamed kako ga je baka svaki dan godinama nosila u bolnicu i brinula se o njegovom zdravlju kada su ga roditelji iz Gvineje poslali k njoj u Zagreb.

Nekadašnji televizijski voditelj i urednik, a sada poduzetnik Hamed Bangoura na svom je Facebook profilu objavio priču o svojoj baki Safiji koja mu je puno pomogla i koja bi, da je živa, danas slavila 99. rođendan. Prisjetio se Hamed kako ga je baka svaki dan godinama nosila u bolnicu i brinula se o njegovom zdravlju kada su ga roditelji iz Gvineje poslali k njoj u Zagreb. 

- S devet mjeseci prebolio sam dječju paralizu. Roditelji nisu mogli ništa drugo do poslati me iz rodne Gvineje u Zagreb ženi koja me potom svakoga dana godinama nosila na liječenje u bolnicu. Svakog jutra sa Šalatu i Vinogradsku i natrag. Bilo sunce, bila kiša ili snijeg. Svakoga dana na rukama na elektro stimulanse za moje mišiće, a sve ne bi li konačno prohodao. Ona me naučila svemu što danas znam i što jesam. Od toga kako skuhati i divaniti uz tursku kavu, kako skuhati razne delicije, do toga kako se ponašati, poštovati i biti poštovan u novoj zemlji u koju sam došao. Zvala se Safija. Moja baka, žena nevjerojatne životne energije i mudrosti. - napisao je Hamed u objavio i u nastavku teksta istaknuo koliko je baka utjecala na njega. 

- Da nije bilo nje, ja danas ne bi stajao na svojim nogama i ne bi bio čovjek prije svega. Nadam se dobar čovjek kojeg je odgojila jedna divna žena. Danas bi Safija imala 99 godina da je živa, i nadam se da bi bila ponosna na svoje devetero unučadi i petnaestoro praunučadi. Sretan ti rođendan Safija i nadam se da deda, tata i ti divanite negdje gore uz tursku kahvu kakvu si samo ti znala skuhati.
PS: Posvećeno ne samo mojoj baki, već svim bakama i djedama koji su svoju unučad voljeli i vole dan danas. Čuvajmo naše stare, bake, djedove, majke i očeve. Bez njih ne bi bilo niti nas. Dok su oni živi, mi smo još uvijek djeca. - piše Hamed.

VIDEO Memoari princa Harryja postali najprodavanija publicistička knjiga u povijesti

 

Ključne riječi

Komentara 12

BR
Brezovica
23:09 15.01.2023.

Tko je da je, prelijepo se izrazio. Ništa nije spomenuo osim velike ljubavi za svoju obitelj. Kapa do poda.

Avatar Tombstone
Tombstone
14:50 16.01.2023.

Ne razumijem brisanje komentara, smatram da je Hamed I vise nego mjerodavan za misljenje o posvojavanju malih crnaca u Hrvatsku.

DU
Deleted user
10:41 16.01.2023.

U pravu je za oca i majku, dok ih imaš još si dijete. Tek kada izgubiš oba roditelja više nisi ničiji sin ili kći i to je bolno. Tvoja djeca imaju tebe a ti nemaš nikoga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije