borba za život

Poznata novinarka i spisateljica podijelila tužnu vijest: 'Ovo mi je najgori dan otkad dišem'

Martina Mlinarević Sopta
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
1/4
24.08.2021.
u 09:16

"Jutros uz svoju prvu kavu, ponavljajući svoj svakodnevni ritual u našem domu, moj Goran doživio je puknuće aneurizme, težak moždani udar, u amanet mu ostavljen kroz generacije u porodici. Cijeli dan, najgori dan otkad dišem, ljekari požrtvovne bolnice u Pragu borili su se za njegov život", napisala je Mlinarević Sopta.

Poznata bosanskohercegovačka novinarka i spisateljica Martina Mlinarević Sopta (39) na Facebooku je objavila kako je njen suprug Goran doživio teški moždani udar. 

"Jutros uz svoju prvu kavu, ponavljajući svoj svakodnevni ritual u našem domu, moj Goran doživio je puknuće aneurizme, težak moždani udar, u amanet mu ostavljen kroz generacije u porodici. Cijeli dan, najgori dan otkad dišem, ljekari požrtvovne bolnice u Pragu borili su se za njegov život. Pred njim su ključni sati, nadam se i dani, vjerujem i život. Željela bih zamoliti za razumijevanje drage državljane BiH u Češkoj i Slovačkoj ukoliko ne budem u mogućnosti ove dane odgovoriti na neka vaša pitanja, te obavijestiti da konzularne i sve druge upite preusmjerite na djelatnike Ambasade BiH u Pragu putem emaila i telefona. A vas sve ostale zamoliti, da ga imate u svojim mislima. Znate vi to, srcima nam pomoći, kad god nam je bilo najteže. Da mi ga ostane. Da ga ostane za naše četvero djece", napisala je Sopta, koja je trenutačno veleposlanica Bosne i Hercegovine u Češkoj. 

Foto: Facebook Leo Nicolier

Marina Mlinarević Sopta za supruga Gorana udala se prije dvije godine, nakon što su nekoliko godina bili u vezi. Mlinarević Sopta je osim po pisanju široj javnosti poznata i po aktivizmu. 

Podsjetimo, Marina je od karcinoma dojke oboljela  2017., a nakon godinu dana borbe s opakom bolesti i nekoliko operacija, hrabro je progovorila o svojoj bolesti te se fotografirala za naslovnicu bosanskog ženskog časopisa Gracija.

Pozirala je bez majice, gola do struka, otkrivši ožiljak koji joj je ostao nakon odstranjenja lijeve dojke. Želja joj je bila potaknuti žene na redoviti pregled, i još važnije – skrenuti pažnju javnosti na bitne stvari, a ne na površnost koja je zavladala u svim segmentima života.

Dino Jelusić: Većina me pamti kao "onog malog koji je gledao Sanji Doležal u dekolte"

Komentara 45

PI
Pišmevrit
09:41 24.08.2021.

Poznata?

JM
juretic.milan
17:15 24.08.2021.

Tužno je kada mlad čovjek doživi ovakvu tragediju, no unatoč tome, ne vidim radi čega bi to trebalo zanimati hrvatsko pučanstvo. Da li radi toga što mu je supruga mrzitelj svega hrvatskog.? Vjerovatno. Mogla si je barem kupiti diplomu judinim škudama.

UM
umnjak
16:57 24.08.2021.

Jel ovo ona šta je postavio Komšić sa srednjom školom nimo zakona kao BiH veleposlanicu u Pragu, mimo svih zakona? Jedina joj je referenca bila što mezi Hrvate i što je ona Komšić 2.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije