na Krematoriju

Poznati detalji posljednjeg ispraćaja Saše Zalepugina, na posljednji počinak ispratit će ga uz omiljenu pjesmu

Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/5
29.11.2022.
u 11:52

Od velikog voditelja Saše Zalepugina obitelj, prijatelji i mnogobrojni štovatelji oprostit će se u četvrtak 1. prosinca na zagrebačkom Krematoriju. Posljednji ispraćaj velikog voditelja bit će dostojanstven i u skladu s njegovim željama.

Vijest o odlasku legendarnog televizijskog voditelja Saše Zalepugina (91) proteklog vikenda rastužila je medijsku scenu. Zalepugin je preminuo nakon više od mjesec dana borbe za život u KBC-u Dubrava gdje je bio hospitaliziran 16. listopada ove godine nakon što je u svom zagrebačkom stanu doživio moždani udar. Od velikog voditelja obitelj, prijatelji i mnogobrojni štovatelji oprostit će se, kako smo ranije izvijestili, u četvrtak 1. prosinca na zagrebačkom Krematoriju. Posljednji ispraćaj velikog voditelja bit će dostojanstven i u skladu s njegovim željama. Od njega će se oprostiti i brojne poznate osobe s medijske scene, a oproštajni govor održat će i sportski komentator Božo Sušec koji je dugi niz godina surađivao sa Zalepuginom, ali i Sanja Doležal, voditeljica i bliska prijateljica obitelji Zalepugin. 

Ispraćaj će na Krematoriju započeti pjesmom "Što te nema" poznate jugoslavenske kantautorice Jadranke Stojaković koju je Zalepugin jako volio. Svirat će i njegova najdraža pjesma "Nasloni glavu na moje rame" splitske grupe Tutti Frutti. Svi okupljeni u velikoj dvorani Krematorija posljednje zbogom Saši Zalepuginu izreći će uz pjesmu Zorice Kondže "Molitva". Upravo sa Zoricom bračni par Zalepugin proveo je mnogobrojne lijepe trenutke u svojoj oazi mira i sreće, u kući na otoku Hvaru. 

Foto: Igor Kralj/Pixsell

Inače,  Zalepugin je bio najpoznatiji kao tvorac, urednik i voditelj zabavne TV-emisije "Nedjeljno popodne" koja je bila najpopularnija, najutjecajnija i najgledanija televizijska emisija u povijesti Jugoslavije. Emisija se emitirala od 1973. do 1985. godine na Radioteleviziji Zagreb na programu Jugoslavenske televizije i bila je to svojevrsni otklon od sadržaja "visoke kulture" koji su bili dominirali dotadašnjim televizijskim sadržajima. O emisiji je progovorio i u svom posljednjem velikom intervjuu koji je dao za Ekran u srpnju našem Toniju Volariću.  – Nije takva mozaična emisija bila do tada neviđena forma u svijetu, ali odlučio sam prezentirati teme u prilozima koji nisu smjeli biti dulji od pet minuta. A za to je trebalo naći sugovornike koji će u tom vremenu biti u stanju reći ono što hoće. Važna je bila priprema intervjua. Koliko sam samo puta morao sjesti s nekim profesorom ili doktorom i objasniti da me od svega o čemu bi oni nadugačko razgovarali zanima samo to i to. I kad sam uspio dobiti da mi ljudi jednostavno i koncizno govore to što znaju i čime mogu fascinirati gledatelje, postigao sam to što sam htio – kazao je Saša. 

Foto: Privatna arhiva
Pred njegov je mikrofon stao i legendarni Frank Sinatra, čovjek poznat po tome da ne voli intervjue, no Saša nam je odao kako mu je uspjelo to postići: – Ja sam znao da je on veliki protivnik davanja intervjua jer su ga, kao što je danas poznato, novinari optuživali da surađuje s mafijom. Bio sam u Americi i radio emisiju o predsjedničkim izborima. Sprijateljio sam se s Hubertom Humphreyem (bivši potpredsjednik Sjedinjenih Američkih Država i kandidat za predsjednika, op. a.) i sedam dana proveo s njim u njegovu zrakoplovu. Tako sam ga i intervjuirao i pitao hoće li, postane li predsjednik SAD-a, prekinuti rat u Vijetnamu. Bio je u šoku, ali i obećao je da će mi za nekoliko dana dati odgovor. I stvarno, nekoliko dana poslije u velikom studiju u San Franciscu održan je intervju i prvi put je obećao da će, ako bude izabran za predsjednika, obustaviti rat u Vijetnamu. Kad je završio taj intervju, izašao je iz studija, prišao mi i pitao me je li održao obećanje. A uz njega je stajao Sinatra. Ja viknem snimatelju da okrene kameru prema njemu i Sinatri kažem da ga ne pitam kao slavnog pjevača, nego kao čovjeka i američkog građanina za koga će glasati i zašto. Nije mogao izjaviti da to ne želi reći i dulje mi je objašnjavao zašto će glasati za Humphreya i za demokrate. Nakon toga kolege novinari navaljivali su da im dam tu izjavu, ali nisam. Ta izjava postoji u arhivi HRT-a – odao je Zalepugin u svom posljednjem intervjuu za Večernji list.

Svi koji su ga poznavali znali su da je, iako je uvijek bio zanimljiv ženama, prava ljubav njegova života bila modna agentica Tihana Harapin Zalepugin (71) s kojom je bio gotovo tri desetljeća u braku, a iz prvog braka Saša ima dvojicu sinova – Sašu i Ivana. 

Modna agentica Tihana Harapin Zalepugin i umirovljeni televizijski voditelj i urednik Saša Zalepugin
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

VIDEO Tihana Harapin Zalepugin i Saša Zalepugin u skladnom braku proveli su tri desetljeća

Ključne riječi

Komentara 1

JM
Jmjm
06:06 01.12.2022.

Hocete li jos dugo pisati o njegovoj smrti i sahrani,novinaru pa covjek ima 91g,sto nas vise terorizirate sa pokojnikom?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije