Jesenski dani obično su sinonim za težu hranu koja nas pripremna za zimu. No, upravo je sada vrijeme za lov vrhunske divlje tune u Jadranskom moru te pripremu specijaliteta koji će koristiti našem tijelu.
Malostonska obitelj Šare poznata je po pripremi vrhunskih ribljih delicija. Kako se priprema tartar ili sashimi od upravo ulovljene jadranske tune pokazali su u Bota Šare restoranu u Zagrebu glumcima Ani Begić Tahiri, Bojani i Enesu Vejzović te vaterpolisti Lovri Milošu.
Naše glumce i sportaše posebno su zabrinuli posljednji podaci Svjetske zdravstvene organizacije koji govore da Hrvati sve više imaju problema s viškom kilograma i raznim bolestima. Upravo je tuna, riba iznimnih nutritivnih vrijednosti, koja je vrlo rasprostranjena u Jadranskom moru, izvrsna za održavanje dobre krvne slike, ali i za prevenciju bolesti srca i krvnih žila i moždanih udara, budući da je bogata omega 3 masnim kiselinama koje reduciraju loš kolesterol.
eto, sada nam je svima život nedvojbeno smisleniji i potpuniji. Više i ne razmišljam napustiti Hr kada znam da su naši tragikomični glumci naučili te tajne...