Laurent Tirard

Poznati redatelj preminuo u 58. godini života: 'Imao je talent za hvatanje i prepričavanje ljudskih priča'

Laurent Tirard
Foto: Profimedia
1/3
06.09.2024.
u 18:25

Tirardovi filmovi redovito psu ostizali dobre rezultate na francuskim kino blagajnama, a rado su se gledali i u inozemstvu

Francuski scenarist i redatelj Laurent Tirard preminuo je nakon duge i teške bolesti u 58. godini života. 

Tirard je bio omiljena osoba u francuskoj filmskoj industriji koji je tijekom dva desetljeća snimio 15 igranih filmova poput "Molièrea" (2007.), s Romainom Durisom u ulozi povijesnog dramatičara,  "Astérix & Obélix: God Save Britannia (2012.)" s Catherine Deneuve, Fabriceom Luchinijem i Guillaumeom Gallienneom; romantične komedije "Za ljubav" s Jeanom Dujardinom i Virginie Efira, te kostimiraea drame Povratak heroja (2018.), u kojoj također glumi oskarovac Dujardin. Također je režirao rane epizode hit serije "Call My Agent!."

GALERIJA: Dragan Bjelogrlić objavio fotografiju sa sinom i kćeri u rijetkom zajedničkom izlasku

Laurent Tirard
1/12

Tirardovi filmovi redovito psu ostizali dobre rezultate na francuskim kino blagajnama, a rado su se gledali i u inozemstvu. 
"Imao je talent za hvatanje i prepričavanje ljudskih priča s puno humora i senzibiliteta", napisala je PR agencija BCG Presse u priopćenju . Napomenuli su kako je na Tirarda utjecao rad Jacquesa Tatija, te da je bio veliki obožavatelj "Ratova zvijezda". 
Redatelj je proveo neko vrijeme u SAD-u, vođen svojom ljubavlju prema američkoj kinematografiji, studirajući filmsko stvaralaštvo na Sveučilištu New York, a zatim je postao čitač scenarija za Warner Brothers. Po povratku u Francusku, Tirard se zaposlio kao novinar za kinematografski časopis Studio, preko kojeg je intervjuirao niz vrhunskih redatelja poput Woodyja Allena, Davida Lyncha i Martina Scorsesea.

VEZANI ČLANCI: 

Njegov posljednji film bila je komedija  "Oh My Goodness!" o pet časnih sestara koje sudjeluju u biciklističkoj utrci, kako bi novčanom nagradom obnovile samostan. 

VIDEO: Preminuo frontmen benda Riblja Čorba Bora Đorđević

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Purger_1945_Kozara
Purger_1945_Kozara
20:38 06.09.2024.

Tirardovi filmovi redovito psu ostizali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije