Eurovizija 2023

Predstavnik Srbije i u finalu odao počast žrtvama masakra u Srbiji

Liverpool: Generalna proba uoči sutrašnjeg finala Eurosonga
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/8
13.05.2023.
u 22:17

Luke Black kao i svi koji su ga pratili na sceni na kostima su imali crnu vrpcu u znak žalosti i poštovanja.

Veliko finale Izbora za pjesmu Eurovizije 2023. je u tijeku, a iza nas je nastup srbijanskog predstavnika Lukea Blacka koji je nastupio peti po redu. Luke je izveo pjesmu 'Samo mi se spava', a tijekom svog nastupa odao je počast svima ubijenima u masakrima u Srbiji. Naime, Luke kao i svi koji su ga pratili na sceni na kostima su imali crnu vrpcu u znak žalosti i poštovanja.  Nakon nastupa dobio je glasnu podršku gledatelja u dvorani u Liverpoolu.

Inače, Luke je i tijekom polufinalnog nastupa odao počast žrtvama na isti način. Nakon svog polufinalnog nastupa na pozornici je poručio:

- Volim te Srbijo, hvala Europo! - poručio je Luke. 

13.05. 2023., Liverpool, Engleska - Finale 67. Eurosonga. Luke Black, Srbija. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukić /PIXSELL

Srbijanski predstavnik vijest o masakrima u Srbiji dočekao je u Liverpoolu, a zbog događanja preskočio je i jednu svoju probu.

- Čuo sam vijest uoči svoje druge probe. Sjećam se da je bilo puno tuge i bijesa. Poludio sam. Stvarno. U jednom trenutku sam mislio da ću razbiti kameru. Cijeli moj tim je potresen. Nije vrijeme za uživanje. Ne bi trebalo biti. To je vrlo ozbiljna tema. Kao umjetnik, volio bih iskoristiti ovu platformu na dobar način, kako bih ukazao na nešto što je problematično. Koliko god bih se htio zabavljati i biti smiješan, moja pjesma ima zbilja ozbiljnu poruku, iako je pop i sarkastična – izjavio je glazbenik tada.

Liverpool: Generalna proba uoči sutrašnjeg finala Eurosonga
1/144

Inače, Luke se na Euroviziji našao nakon pobjede na srbijanskom izboru, a prvo ime mu je Luka Ivanović. Rođen je u 1992. godine u Čačku. Završio je dva fakulteta i master iz područja glazbene produkcije. S 12 godina je počeo pisati tekstove, a za nekoliko godina i komponirati i pisati aranžmane. Posljednje četiri godine živi u Londonu i jedini je glazbenik iz Srbije koji ima potpisan ugovor s Universal Music Groupom, s kojom je 2016. godine realizirao uspješnu turneju u Kini. Do sada je objavio četiri EP izdanja.

Na srpskom izboru za Euroviziju natjecao se i prije sedam godina s pjesmom "Demons", no tada je pobijedila Sanja Vučić.

VIDEO Let 3 dobili poklone pred nastup u finalu

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije