emotivne objave ne staju

Preminuo legendarni glazbenik, kolege se opraštaju: 'Danas mi ta sjećanja mame suze. Jako će nam nedostajati'

Foto: Profimedia
1/7
06.06.2022.
u 09:56

Such je s bendom svirao u vrijeme kad su napravili najveće hitove poput "You Give Love a Bad Name", "Livin' on a Prayer" i "Bad Medicine"

Alec John Such, glazbenik, basist i jedan od utemeljitelja legendarnog rock benda Bon Jovi, umro je u dobi od 70. godina, objavili su članovi grupe. 

U emotivnoj objavi na Facebooku oprostili su se od prijatelja i kolege, napisavši da će ostati zapamćen kao "draga i divlja osoba, puna života".

Nisu naveli razlog ni vrijeme Suchove smrti, a uz oproštajnu poruku objavili su videosnimku u njegovu čast.

Such je s bendom svirao u vrijeme kad su napravili najveće hitove poput "You Give Love a Bad Name", "Livin' on a Prayer" i "Bad Medicine".

Zaslužan je za okupljanje benda i brojne glazbene ideje.

"Alec je sudjelovao u formiranju benda", napisao je Jon Bon Jovi na Twitteru. "Zapravo smo preko njega našli put jedan do drugoga... Danas mi ta sjećanja mame osmijeh, ali i suze. Jako će nam nedostajati", tvitao je. 

Rođen je u New Yorku 14. studenoga 1951. Poznata glazbena ličnost postao je najprije na muzičkoj sceni New Jerseyja, gdje je bend počeo s nastupima. 

Isprva je svirao u bendu The Message.

Kao menadžer plesne dvorane Hunka Bunka u Sayrevilleu dogovorio je nastup Jon Bon Jovija & The Wild Onesa, a potom se i sam pridružio bendu.

Bio je stariji od kolega iz benda i izdavačke kuće obično su lagale o njegovim godinama.

"Kad sam se pridružio grupi, bila mi je 31 godina. Bio sam dobrih 10 godina stariji od ostatka benda. Moja se sestra ljutila jer su je u novinama spominjali kao moju stariju sestru, a zapravo je bila mlađa", ispripovijedao je svojedobno u jednom intervjuu.

"Razlika u godinama bila je ujedno i razlog zbog kojega sam na kraju napustio bend. Kada sam navršio 43, počeo sam izgarati. Osjećao sam kao da mi je to posao, a zapravo mi se baš i nije radilo", kazao je.

VIDEO Kraj ljubavi! Shakira se oglasila o prekidu veze s Piqueom: 'Potvrđujemo da se rastajemo'

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
11:37 06.06.2022.

Alec John Such.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije