u 58. godini

Preminuo Leonardo Baksa Čeči, autor pjesama nekih od najpoznatijih domaćih glazbenika

Leonardo Baksa Čeći
Foto: Screenshot
1/2
25.06.2022.
u 11:00

Iako je rođem u Zagrebu, Leonardo je svim svojim srcem živio za Međimurje, napisao tisuću riječi o kraju koji je toliko volio. Emocije ovog “Međimurca” zorno ilustriraju kako se voli kraj s kojim se nikada nije rastao. “Ja sam oduvijek isticao svoju vezu s Čakovcem i Međimurjem, gdje god sam bio i što god da sam radio”, kazao je u jednom intervjuu

Noćas je u Zagrebu u 58. godini nakon duge i teške bolesti preminuo Leonardo Baksa Čeći, skladatelj i tekstopisac, piše međimurjepress. iza sebe je ostavio veliki opus autorskih djela i nagrada. Napisao je i slikovnicu koja hrabri i daje nadu djeci oboljeloj od onkoloških bolesti koju je izdala Zaklada Ana Rukavina.

Iako je rođem u Zagrebu, Leonardo je svim svojim srcem živio za Međimurje, napisao tisuću riječi o kraju koji je toliko volio. Emocije ovog “Međimurca” zorno ilustriraju kako se voli kraj s kojim se nikada nije rastao. “Ja sam oduvijek isticao svoju vezu s Čakovcem i Međimurjem, gdje god sam bio i što god da sam radio”, kazao je u jednom intervjuu.

Leonardo Baksa Čeči bio je dugogodišnji suradnik Međimurskog festivala “Ljubo Kuntarić”, ove godine i njegov umjetnički direktor.
Baksa je potpisao pjesme za neke od naših najpoznatijih izvođača poput Zlatnih dukata, Gazda, ExPanonie, Tamburaša za dušu, Ćire Gašparca, Kiće Slabinca, Mirka Švende Žige, Dražena Zečića. Nine Kraljić, klape Žlahtina, Amire Medunjanin, tete Lize, Nine Badrić, Bojana Jambrošića, Danijele Pintarić, Novih fosila, Sanje Doležal, Vladimira Kočiša Zeca, Miroslava Škore, Andree Baković, Marine Tomašević, Bepa Matešića, Maxa Hozića, Stjepana Jeršeka, Zvone Bohema & Mare i Kate benda, Ivanke Boljkovac, Dade Topića, Gordane Ivanjek, Đuke Čaića i drugih. 

VIDEO: Ivana Brkljačić pokazala račun koji je dobila na jednoj plaži u Hrvatskoj 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije