Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RENATA SOPEK

Renata Sopek: I muškarci dolaze na moje treninge, ali samo gledaju

RENATA (1)
Foto: Boris Šćitar/Pixsell
1/8
08.04.2011.
u 08:00

Na svom novom, petom DVD-u, hrvatska Cindy Crawford svoju vjernu publiku još je jednom uvjerila da je ples vrlo učinkovit način vježbanja

Mukotrpna tjelovježba i briga za zdravlje i ljepotu nikad nisu bili zabavniji i privlačniji kao uz seksepilnu Renatu Sopek koja je svojim fitnes DVD-ima stekla vojsku sljedbenica koje će kolekciji DVD-ova popularne instruktorice fitnesa sada dodati i peti po redu, “Latino fitness 2”, u prodaji od 2. travnja. U svom posljednjem videoprojektu Renata je objedinila plesove cha cha cha, flamenco, sambu, reggaeton, trbušni ples i western polku.

- To je nastavak DVD-a “Latino fitness”, ali smo cijelu stvar dodatno zapaprili - otkriva 31-godišnja ljepotica koja bez fizičke aktivnosti ne može zamisliti svakodnevicu, a najljepši početak dana i najbolji način punjenja baterija za nju je jutro provedeno na treningu.

Koja žena ne bi poželjela imati figuru poput Renate Sopek? Dovoljan je jedan pogled na njezino savršeno zategnuto, vitko tijelo sa zdravim oblinama da u svakoj pripadnici nježnijeg spola probudi ljubomoru. No, umjesto da joj zavide, simpatična voditeljica RTL televizije sve poziva da se znoje zajedno s njom. - Ako vježbate triput tjedno, prvi rezultati vidjet će se nakon tri mjeseca. Naravno, to podrazumijeva i korekciju u prehrani - ističe Renata te nastavlja:

- Pet je osnovnih pravila pravilne prehrane: izbaciti prazne kalorije, odnosno hranu koja je puna kalorija, a nema nikakvu hranjivu vrijednost kao što su hamburgeri, pizza, razni keksi i slično. Zatim, uz više manjih obroka treba piti i puno tekućine. Idealna kuhinja bila bi ona mediteranska u kojoj prevladavaju piletina, puretina te puno voća i povrća, dok je zadnje pravilo ne jesti iza 19 sati - podijelila je s nama trenerica fitnesa koja se u sport zaljubila još kao djevojčica. U osnovnoj školi krenula je na ritmiku i klizanje, a sa 16 godina prvi je put ušla u teretanu.

Tada se razvila njena ljubav prema fitnessu koja je prije pet godina rezultirala i prvim DVD-om “U dobroj formi”, u kojem se popularna voditeljica prvi put predstavila kao instruktorica fitnessa. - Bio je to svojevrstan eksperiment, ali s toliko sam entuzijazma ušla u taj projekt da sam bila potpuno uvjerena u njegov uspjeh. Nakon što su počele stizati mahom pozitivne reakcije kupaca i vježbača, bila sam luda od sreće - prisjetila se Renata i kroz smijeh dodala: - Eto, sada smo nadmašili i trilogiju “Gospodari prstenova”, a kad izdamo i šesti DVD, bit ćemo dvostruko bolji!

Na svom novom, petom DVD-u, hrvatska Cindy Crawford svoju vjernu publiku još je jednom uvjerila da je ples vrlo učinkovit način vježbanja. - Plesove smo podijelili u dvije skupine, ples ekspres u koji spadaju samba, reggaeton i western polka te ples kondicije kojoj pripadaju flamenco, cha cha cha i trbušni ples. Svaki ples ima nekoliko koreografija pa osoba koja vježba, ovisno o tome u kakvoj je kondiciji, može sama izabrati onu koja joj najviše odgovara. Mene je osobno najviše oduševio western jer su pokreti prilično smiješni i zabavni, ali u isto vrijeme i vrlo učinkoviti, jer se izvode na prstima tako da cijelo vrijeme rade mišići nogu i stražnjice - objašnjava Renata s kojom su ovoga puta zaplesale instruktorica zumbe Ana Paun i Ana Dent-Petrović, instruktorica plesa. No, ekipi od tri dame pridružio se i jedan muški član a da one toga nisu bile ni svjesne!

Naime, Ana Dent-Petrović, otkrila nam je Renata, netom nakon završetka snimanja doznala je da je trudna i da nosi dječaka. - Nismo ni znale da je s nama plesao i jedan muškarac - veselo će sportašica. Vrijedna Renata pobrinula se da njezine sljedbenice potpuno spremne dočekaju ljeto pa je na DVD uvrstila i vježbe za kritične zone: trbuh, stražnjicu i bedra. - To su statične i žestoke vježbe na koje žene odlično reagiraju - ističe. A da vježbanje s Renatom Sopek zaista polučuje rezultate, voditeljica se svakodnevno uvjerava kroz hrpu mailova zahvalnih vježbačica.

- Masa žena mi dolazi i govori da su uz moj DVD uspjele vratiti liniju nakon porođaja, a znam i puno slučajeva gdje se žene okupljaju kod jedne doma, razmaknu namještaj u sobi i zajedno vježbaju. Nema mi veće pohvale od toga - zadovoljno govori. A priče o učinkovitim treninzima koje zanosna voditeljica drži u svom fitness centru Cibona došle su i do ljubavnih partnera polaznica pa se nerijetko dogodi da im se pridruži netko od supruga i dečkiju, ali za sada samo kao promatrači. - Muškarci su kod nas još dosta sramežljivi prema latino fitnessu, dok vani ima sve više poklonika i među jačim spolom. Uostalom, zumbu fitness je osmislio muškarac, Južnoamerikanac Alberto Perez - kaže lijepa Zagrepčanka čiji se satovi tjelovježbe gotovo uvijek pretvore u pravi mali tulum.

- Mnoge žene žele otići na tečaj plesa, ali njihovi partneri nisu zainteresirani, pa je latino fitness idealno rješenje jer plešete sami. A uz puno pozitivne energije, odličnu glazbu i nula stresa na treninzima imamo sve što je potrebno za dobar tulum - smije se Renata. Ipak, osim odlične zabave, za ovu plavokosu trenericu svaki je trening i posao kojemu pristupa s velikom ozbiljnošću i odgovornošću. Uostalom, kao što shvaća i svoj voditeljski rad u kojemu su, kao i u trenerskom, besprijekoran izgled i top forma preduvjet i nužnost. Stoga uvijek pazi što jede, a redovito odlazi i na anticelulitne masaže.

- Ne smijem si dopustiti da se tijekom radnog dana najedem primjerice bunceka jer će mi se onda spavati. Zato, umjesto u teškoj i masnoj hrani, guštam u namirnicama od soje poput sojina mlijeka, pudinga. Ono što unosiš u sebe uvijek će se odraziti na vanjski izgled, ne samo u obliku kilograma nego i u izgledu kože, kose, noktiju... Blistava vanjština i te kako ovisi i o zdravoj prehrani.

Iako naizgled besprijekorna, ni Renata nije imuna na najljućeg neprijatelja svake žene - celulit. No, redovitim tretmanima prevencije uspješno sprečava njegovo nastajanje. - Nije tragedija ako se celulit pojavi! Uostalom, zbog genetski modificirane hrane danas i djeca dobivaju narančinu koru. No, opet je tu jedino rješenje kombinacija prehrane, vježbanja i kozmetičkih tretmana - zaključuje. Veseli je, dodaje, što iz godine u godinu trend zdravog življenja i u Hrvatskoj ima sve više poklonika. - Primijetila sam da se posljednjih godina povećala svjesnost ljudi o važnosti fizičke aktivnosti, u teretanama i fitness centrima nikada nije bilo tolika gužva! To je jako pozitivno, ali samo se nadam da je iz pravih razloga, a to je na prvom mjestu zdravlje, a zatim dobar izgled.

A da se seksepilna voditeljica i te kako brine o sebi, govori i to da ne pije alkohol i ne puši, a jedini su joj porok kolači u slastičarnici njene prijateljice Mihaele. - Tim kolačima ne mogu odoljeti! Tamo si uvijek dam oduška i uživam u slatkom. Ne suzdržavam se, a zašto i bih kad ću ionako sve kalorije potrošiti na treningu. Osim toga, ti kolači ne sadrže margarin pa mogu još više guštati u njima - kaže gurmanica koja ne vjeruje u dijete. - Ključ je u umjerenosti i šarolikosti namirnica. Učinak dijeta je kratkoročan i gotovo uvijek se izgubljeni kilogrami vrate - savjetuje. A iako je posljednje vrijeme voditeljica emisije “Zvijezde Extra” bila potpuno usredotočena na novi DVD, Renata nam je povjerila da njezin ljubavni život zbog toga nije patio, rekavši: - Ljubav i dalje cvjeta!

Iako nikada nije skrivala da se vidi u ulozi supruge i majke, na pitanje hoćemo li je napokon uskoro vidjeti pred oltarom s dugogodišnjim dečkom, Splićaninom Sergejem Bijelićem, i dalje je zagonetna i škrta na riječima. - To je naša tajna!

Komentara 5

MI
mica1111
08:08 08.04.2011.

...što ta žena uradi sa svojim usnama...ta napumpana usta,užas...

EU
EuroAzija
09:58 08.04.2011.

Na Sopekici baš ništa nije zdravo, žena je proizvod estetske kirurgije i prisilnog uljepšavanja šminkom, jednom prilikom sam je vidio bez šminke toliko me preplašila da sam tri noći imao noćne more.

AP
apolon
10:27 08.04.2011.

dečki-da se vam ta žena nađe u krevetu ovi zloćesti komentari sigurno bi-izostali !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije