Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najmlađi Vatreni

Roditelji su mu zbog rata pobjegli iz BiH, a on je sa samo 20 godina postao nogometaš koji vrijedi 20 milijuna eura

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala u Saudijsku Arabiju
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/8
17.12.2022.
u 20:00

Luka Sučić, dvadesetogodišnji nogometaš Red Bull Salzburga, našao se na popisu Dalićevih odabranika za Svjetsko prvenstvo u Kataru i trenutno je najmlađi hrvatski reprezentativac koji brani naslov viceprvaka iz Rusije.

Nastavim li ovako, u A reprezentaciji vidim se za dvije godine!  Pa tada ćete biti tek 20-godišnjak?  – Da, cilj mi je napredovati što brže i što prije dosegnuti A reprezentaciju. To je san svakoga igrača, pa i moj, i svaki dan radim na tome da budem bolji i da što prije ostvarim svojoj san – kazao je Luka Sučić našem novinaru Tomislavu Dasoviću u intervjuu krajem 2020. godine i u manje od dvije godine ostvario svoj san. 

Dvadesetogodišnji nogometaš Red Bull Salzburga našao se na popisu Dalićevih odabranika za Svjetsko prvenstvo u Kataru i trenutno je najmlađi hrvatski reprezentativac.

Još dok je igrao za mlađu reprezentaciju mnogi su, uključujući i izbornika Joea Šimunića, tvrdili da se radi o najnadarenijem hrvatskom veznom igraču novije ere i budućem A reprezentativcu, a svoj nedosanjani san Sučić je ostavio s nepunih 20 godina.

- Oduvijek sam htio igrati za Hrvatsku. Austrija je pritiskala non-stop, ali nisu imali šanse - sa smiješkom je poručio Luka nakon poziva u reprezentaciju Hrvatske.

Iako je rođen u austrijskom Linzu 8. rujna 2002., a njegov otac Željko i majka Branislava su iz BiH, svoju budućnost oduvijek je vidio samo u hrvatskom dresu. – Roditelji su mi za vrijeme rata izbjegli iz Bugojna i doselili se u Linz. Tu sam rođen 8. rujna 2002. godine. Počeo sam igrati u lokalnim klubovima Alkovenu i Edelweissu, a od 13. godine član sam Red Bull Salzburga – kazao je Sučić koji je s 13. godina iz Linza preselio u Salzburg i život u roditeljskom domu zamijenio životom u klupskom internatu. Život mu se svodio na treninge, školske obveze i dužnosti u internatu. 

Foto: EXPA/ JFK

 – Skauti Red Bulla uočili su me na nekim pionirskim turnirima. Željeli su me potom vidjeti i u utakmici koju je moj klub igrao protiv njih. Odigrali smo 2:2, ja sam zabio gol i asistirao i nakon toga su mi rekli da bi me željeli vidjeti u svojim redovima - prisjetio se Luka svojih početaka, a otkrio je i neke od svojih nogometnih karakteristika. 

- Visok sam 185 cm, igram veznog igrača, najčešće na poziciji ‘osmice’, ljevak sam, mogu puno trčati, što je u Red Bullu najvažnije, jer igramo presing. Puno sam pogodaka postigao iz slobodnih udaraca - istaknuo je Sučić.

Kada je riječ o nogometnim uzorima, za Luku postoji samo jedan uzor, njegov proslavljeni imenjak i odnedavno kolega iz reprezentacije. - Uzor mi je samo jedan, Luka Modrić. Nisam ga nikada vidio uživo, baš bih ga volio upoznati. Čak nisam još nikada uživo gledao utakmicu hrvatske reprezentacije - govorio je skromno Sučić potkraj 2020. ne sluteći da će se njegovi snovi u manje od dvije godine ostvariti. - Nekad san, danas stvarnost - napisao je Sučić uz fotografiju sa svojim idolom Lukom Modrićem koju je objavio na svom Instagramu u listopadu prošle godine. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Sučić (@luka_sucic)

Otkrio je i da je u više navrata stizala ponuda od austrijskog saveza da zaigra za njihovu reprezentaciju, no Sučić je oduvijek maštao o tome da igra za Hrvatsku. 

 – Austrija mi je dala sve i ja sam joj na tome zahvalan, ali ja sam Hrvat i moje srce kuca za Hrvatsku - govorio je Sučić,  jedan od rijetkih hrvatskih reprezentativaca koji nije proizašao iz Dinama ili Hajduka, već iz sjajne škole Salzburga. 

– Vani navijam samo za Barcelonu, a u Hrvatskoj za Hajduk. To zbog ćaće koji je veliki hajdukovac - ispričao je Luka, jedan od najskupljih hrvatskih nogometaša. Trenutačno prema Transfermarktu vrijedi 20 milijuna eura, a cijena mu neprestano raste. Baš kao i zanimanje pripadnica nježnijeg spola za ovog talentiranog, ali i oku ugodnog nogometaša.

Nemam djevojku, slobodan sam, uživam u nogometu - otkrio je nedavno Luka kojem želimo da mu i u ljubavi uskoro krene baš kao i na nogometnom terenu. 

VIDEO Neki imaju kokoši, glumce, a drugi pak Ivana Pavla II.: Najviše tetovaža ima ipak Marko Livaja

 

Komentara 28

Avatar civolop
civolop
21:50 17.12.2022.

šteta da nije ušao u 2. poluvremenu umjesto Majera (Pašalić)

DE
derin
00:32 18.12.2022.

Ovaj momak samo nek nastavi naporno raditi i uskoro će brzo biti važan član reprezentacije.🇭🇷

LE
Levanto
07:10 18.12.2022.

Meni je tako drag i čeka sam kad će zaigrati i ništa. Dalić mu je triba dati bar po poluvrimena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije