NAJNOVIJI TRENDOVI

RTL Danas predstavio novi vizualni identitet i tehnološke novitete: Privlačnije grafike olakšat će praćenje vijesti

Foto: RTL
1/7
04.09.2024.
u 15:45

Tehnološki noviteti su, uz osvježeni vizualni identitet, još nešto čime se informativni program može pohvaliti u slavljeničkoj 20. godini RTL-a

RTL Danas predstavio je u svojim informativnim emisijama u 16.30 i 19 sati svoj moderan, inovativan vizualni identitet. "Novi grafički paket RTL-a Danas ističe se suvremenim dizajnom, dinamikom i jasnoćom. Za njega je najzaslužniji naš voditelj Odjela grafike Stjepan Hranilović. Stvorio je vizualni identitet koji je estetski privlačan i funkcionalan. Gledatelji mogu očekivati jasnije, preglednije i vizualno privlačnije grafike koje će im olakšati praćenje vijesti. Cilj je bio stvoriti nam dizajn koji nije samo lijep, već i vrlo ugodan za gledanje, kako bi informacije bile dostupne i lako razumljive", otkriva Željka Marijanović. 

Tijekom razvijanja novog vizualnog identiteta ekipa RTL-a Danas vodila se najnovijim trendovima u vizualnim komunikacijama, ali i povratnim informacijama publike. Osluškivanje potreba i želja gledatelja, atraktivnost u prezentiranju informacija i omogućavanje bržeg i lakšeg razumijevanja kompleksnih tema niti su vodilje u otvaranju novog poglavlja informativne redakcije RTL-a. "Novim tehnologijama i dizajnom željeli smo gledateljima pružiti bolji uvid u događaje, brže i lakše razumijevanje kompleksnih tema te općenito ugodnije iskustvo praćenja dnevnih vijesti", jasna je glavna urednica informativnog programa RTL-a. Tehnološki noviteti su, uz osvježeni vizualni identitet, još nešto čime se informativni program može pohvaliti u slavljeničkoj 20. godini RTL-a. "Težili smo dodatnom poboljšanju iskustva gledanja. Unaprijedili smo sustav proširene stvarnosti (AR), a koristimo i umjetnu inteligenciju (AI) koja nam pomaže da u potpunosti budemo ukorak s potrebama naših gledatelja", priča Marijanović. 

VEZANI ČLANCI

Tehnološke i grafičke inovacije doprinijet će još kvalitetnijoj konzumaciji vijesti, čije je pouzdano i relevantno informiranje nit vodilja RTL-e informativne redakcije. "Naša osnovna nit vodilja je uvijek bila i bit će - odgovornost prema javnosti i našim gledateljima. Svjesni smo da je njihovo povjerenje ključ uspjeha, a ono se gradi na temelju dosljednog pružanja točnih, relevantnih i nepristranih informacija – činjenica bez kompromisa. Svaki dan nas motivira želja da budemo prvi izbor naših gledatelja kada je riječ o vijestima. Radimo u dinamičnom okruženju, ali uvijek s jasnim fokusom na točnost i objektivnost. Povjerenje gledatelja je najvažnije, i trudimo se to povjerenje opravdati svaki put kada nas gledaju", dodaje prva žena RTL-ovog informativnog programa. 

Misija RTL-ovog informativnog programa jest pružiti gledateljima relevantne, nepristrane i točne informacije - činjenice bez kompromisa. U svom radu informativna ekipa RTL-a vodi se istinom, transparentnošću i objektivnošću, dok Željka Marijanović vjeruje i u svoje ljude, koji se, ističu iskustvom i visokim profesionalnim standardima. U uspješnu budućnost RTL Danas ulaže i kroz mlade, talentirane ljude. "Balans između naših iskusnih kolega i novih talenata omogućuje nam da spojimo najbolje od oba svijeta - iskustvo i mudrost s jedne strane te svježe ideje i energiju s druge. Naša redakcije danas ima sve to i kod nas novinarstvo ostaje u dobrim rukama", zaključuje ponosno Željka Marijanović. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije