Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dora 2011.

S Vidom Balogom i Dreletom ide i na Gumbekove dane

Ziga
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/Pixsell
1/3
06.02.2011.
u 18:24

– Naravno da sam sretan, drago mi je da me vole. Mislim da moj 30-godišnji rad u etno vodama sad dolazi na naplatu – kaže.

Kronično je neispavan, s obitelji se gotovo i ne vidi, ali međimurski etnopjevač Mirko Švenda Žiga zadovoljan je svojim nastupima na Dori. Vidi se u finalu, ali i na skorašnjim glumačkom festivalu – Gumbekovim danima.

– Moj prijatelj i glumac Vid Balog upitao me bih li s njime i Dreletom nastupio na Gumbekovim danima i naravno da sam rado prihvatio. Veselim se nastupu u teatru – kaže simpatični Žiga.

Napisao je pjesmu “Kajkavci” - u kojoj on pjeva dio o Međimurcima, Vid Balog o Podravcima, a Adam Končić o Zagorcima. Svatko, smije se, pjeva o svom kraju.

Pjesma se svidjela Balogu i ideja o kazališnom uprizorenju se rodila. Žiga je najstariji među izvođačima koji se bore predstavljati Hrvatsku na Eurosongu, ali oduševljen je ekipom. ‘Klinci’ ga zbog godina ne zadirkuju, a on, kaže, obožava biti okružen mladosti i tom pozitivnom energijom. Publika ga obožava i u svakoj emisiji dobiva najviše glasova gledatelja.

– Naravno da sam sretan, drago mi je da me vole. Mislim da moj 30-godišnji rad u etno vodama sad dolazi na naplatu – kaže.

Zbog subotnjih nastupa na Dori morao je odgađati već dogovorene gaže. Slično će biti i 5. ožujka. Žiga je već ranije dogovorio nastup u Velikoj Gorici, a uđe li u finale, neće žaliti odgoditi gažu. Nema, kaže, vremena ni za što. Jer osim na Dori, Žiga na Varaždinskoj televiziji četvrtkom vodi iznimno gledanu, dvosatnu emisiju “Vekerica”, a utorkom na Radiju Kaj u večernjim satima ima svoju emisiju “Kajkavci”.

Ključne riječi

Komentara 1

PG
praseca gripa
18:48 06.02.2011.

Ovaj decko doista lijepo pjeva!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije