IMPRESIONIRAO GLUMCA

Sean Penn otkrio kakav je Zelenski: 'Bilo je jasno da sam bio u prisutnosti nečega…'

Foto: PIXSELL
1/9
09.03.2022.
u 22:30

To je bilo nešto novo za moderni svijet u smislu hrabrosti, dostojanstva i ljubavi. To je bio izvanredan trenutak. Način na koji je ujedinio tu zemlju. Bio sam impresioniran i dirnut njime i prestravljen za njega i za Ukrajinu - rekao je Penn.

Glumac i redatelj Sean Penn (61) vratio se u SAD iz Ukrajine, gdje je snimao dokumentarac na početku ruske invazije. Penn je gostovao na CNN-u kod Andersona Coopera, kojem je govorio o stanju u Ukrajini ali i dojmovima o predsjedniku Zelenskom.

- Bilo je jasno da sam bio u prisutnosti nečega… To je bilo nešto novo za moderni svijet u smislu hrabrosti, dostojanstva i ljubavi. To je bio izvanredan trenutak. Način na koji je ujedinio tu zemlju. Bio sam impresioniran i dirnut njime i prestravljen za njega i za Ukrajinu - rekao je Penn. 

 

Nakon što je svjedočio razaranju u Ukrajini i na Twitteru podijelio da je 'pješačio miljama do poljske granice' na sigurno, Penn je apelirao na gledatelje za pomoć. 

- Imali smo luksuz da smo mogli napustiti unajmljeno vozilo uz cestu. To je za mene bila zapanjujuća stvar; uglavnom su to bile žene i djeca, neki u grupama, a neki samo majka i njezino dijete, u gotovo svim tim automobilima. U nekim slučajevima ih je otac ostavljao i vraćao se, jer znamo da muškarci od 18. do 60. godine ne smiju otići, oni moraju ostati u otporu protiv Rusije. - rekao je oskarovac.

Dodao je da njegova neprofitna grupa, Community Organized Relief Effort (CORE), čini sve što može kako bi pomogli ljudima u Ukrajini te im distribuiraju higijenske potrepštine, izbjeglicama daju novčanu pomoć i vodu. Ispričao je i kako se život Ukrajinaca promijenio iz temelja te da sad žive u sumornoj "novoj stvarnosti".

- Puno ljudi, mnogi od njih i dobrostojeći, napustili su svoje poslove i bankovne račune, to je sad njihova nova stvarnost - rekao je dodajući kako mu se ne čini kako će ruski predsjednik Vladimir Putin brzo odustati.

VIDEO: Dino Šaran: "Čini mi se da sve opet vodi prema ratu gdje će se boriti svatko protiv svakog"

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Tombstone
Tombstone
23:40 09.03.2022.

Dajte sad napisite i kaj Smollet misli o svemu ovome. Iz zatvora

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije