novi film

Sejo Sexon iz Zabranjenog pušenja u dokumentarcu priča o glazbi, humoru i društvenim pokretima.

Zagreb: Davor Sučić poznat i kao Sejo Sexon
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/10
17.02.2023.
u 18:27

Haris Memija je rođen 1968. u Sarajevu. Bio je član ratne i poratne "Top liste nadrealista". Završio je Akademiju likovnih umjetnosti u Antverpenu u Belgiji, smjer fotoumjetnost. Radio je kao desk menadžer i fotoreporter u Xinhua News Agency Sarajevo Bureau.

Al Jazeera Balkans u subotu, 18. veljače, s početkom u 19 sati premijerno emitira Fullscreen – Intervju sa Sulom dokumentarni film autora Harisa Memije.

U filmu glavni protagonista Davor Sučić Sula aka. Sejo Sexon priča o glazbi, humoru i društvenim pokretima.

Kada govori o glazbi, poredi različite žanrove, a posebno definira blues i rock and roll, te ih kroz dubinsku analizu filozofski smješta u povijesni kontekst društvenih pokreta koji su, i kako su, utjecali na mijenjanje svijeta.

Sula svjedoči o značaju "Top liste nadrealista" i njezinog utjecaja na društvo putem inteligentnog i autoironičnog pristupa, te zaraznog humora koji je masovno plijenio publiku.

Priča je obogaćena nizom foto, glazbenih i video inserata nastalih u stvaralaštvu umjetničkih grupa Zabranjeno pušenje i „Top lista nadrealista“, naveli su iz Al Jazeere Balkans.

„Film je pitak, zrači vedrinom i otkriva egzotične anegdote. Snimljen je s namjerom da izgleda zabavno a ustvari nudi ozbiljne poruke i definicije koje ćemo premijerno čuti u javnosti“, ističe autor filma Haris Memija, koji stoji iza ideje, scenarija i režije ovog dokumentarnog ostvarenja.

Haris Memija je rođen 1968. u Sarajevu. Bio je član ratne i poratne "Top liste nadrealista". Završio je Akademiju likovnih umjetnosti u Antverpenu u Belgiji, smjer fotoumjetnost. 
Radio je kao desk menadžer i fotoreporter u Xinhua News Agency Sarajevo Bureau.

Objavljivao je fotografije u brojnim stranim medijima, a kao umjetnik je izlagao u više zemalja svoje izložbe. Stalni je član ULUPUBiH, ULUBiH i Udruženja BH novinari. Medijski je analitičar. Povremeno objavljuje kolumne.

VIDEO Ksenija Urličić : Hodala sam po HRT-u s crnom torbom s naljepnicom HDZ-a. Lilić je mislio da ću nas upropastiti

 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
22:01 17.02.2023.

"U filmu glavni protagonista Davor Sučić"...Nije on protagonista no protagonist.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije