U SPLITU

Sergej Trifunović nakon izricanja presude poručio: Uskoro ću postati građanin RH

Split: Sergej Trifunović dolazi na ročište
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/17
Autori: Vecernji.hr, Hina
18.09.2024.
u 15:17

Podsjetimo, Trifunović je u ponedjeljak navečer uhićen na graničnom prijelazu Bajakovo te je u Splitu ispitan u policijskoj postaji zbog tekstova neprimjerenog sadržaja koje je ranije objavio na društvenim mrežama i u kojima je grubo vrijeđao policiju i policijske službenike

Srbijanski glumac Sergej Trifunović uhićen je u ponedjeljak navečer na graničnom prijelazu Bajakovo i doveden u Split. Danas se glumac pojavio na Prekršajnom sudu u Splitu i na zakazano ročište je malo zakasnio jer je prvo greškom otišao na Općinski sud koji se nalazi u neposrednoj blizini. Kako prenosi Slobodna Dalmacija, na sud je stigao u društvu supruge Isidore te se na sudu pojavio i  i srpski konzul Stefan Ristić.

U optužnom prijedlogu tražilo trideset dana zatvora za Sergeja Trifunovića i kazna od tisuću eura. Glumac Sergej Trifunović je na kraju dobio 60 dana zatvora uvjetno, na rok kušnje od godinu dana te mora platiti sudske troškove u iznosu od 150 eura. Trifunović je odbio žaliti se na ovu presudu i vraćena mu je putovnica, a na izlasku iz sudnice je poručio kako će on ionako uskoro biti građanin RH jer mu je supruga iz Rijeke. Kako prenosi Slobodna na izlasku iz sudnice glumcu je prišao policijski službenik i rekao kako mora provjeriti je li zakonito u RH. Trifunović je na to odgovorio: - Kako ne bih bio zakonito, kad ste me uhitili na Bajakovu i doveli?

VEZANI ČLANCI

Podsjetimo, Trifunović je u ponedjeljak navečer uhićen na graničnom prijelazu Bajakovo te je u Splitu ispitan u policijskoj postaji zbog tekstova neprimjerenog sadržaja koje je ranije objavio na društvenim mrežama i u kojima je grubo vrijeđao policiju i policijske službenike.

Policija ga je u rujnu prošle godine uhitila nakon što se sa svojim psom kupao na plaži koja nije namijenjena kućnim ljubimcima. Prijavili su ga građani na što je policija reagirala. Nakon što je prekršajno prijavljen, na svojoj je društvenoj mreži omalovažava​o i vrijeđa​o policijske službenike​. Između ostalog, policiju je optužio za reketarenje.  Na sudu je jučer privremeno ostao bez putovnice jer se danas morao vratiti u sudnicu na suđenje. Bio mu je zabranjen ulazak u Hrvatsku na jednu godinu, a ta je zabrana istekla prije nekoliko dana.

Komentara 10

Avatar rubinet
rubinet
16:41 18.09.2024.

Zakon o hrvatskom državljanstvu /članak 8/ "prirođenjem može steći hrvatsko državljanstvo stranac ako udovoljava ovim pretpostavkama "/točka 5: "da poštuje pravni poredak RH....i da ne postoje sigurnosne zapreke..." Razvidno je kako Dotičnik NE udovoljava prepostavkama.

DA
dario5555
16:09 18.09.2024.

Oduzet dokumente i izbacit iz države kada ne poštuje Hrvatsku

CR
Croissant
16:57 18.09.2024.

Ne možeš dobiti državljanstvo samo temeljem državljanstva supružnika. Prvo bi se morao doseliti u Hrvatsku i tu živjeti neko vrijeme. Kako nije bio u Hrvatskoj cijelu godinu, očito je da ne živi tu. Jedino ako mu neko od naših političara ne da putovnicu žurnim putem, temeljem važnosti za Hrvatsku ili tako nešto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije