Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od danas na Epic Drama

Sisi je na svoj način europska 'Kruna'

26.12.2022.
u 06:31

Iznimno gledana Netflixova Kruna dobila je svojeg europskog konkurenta, priču o Franji Josipu i carici Sisi, carskom paru na čelu Habsburške monarhije

Serija koja nas vraća u doba mladog Franje Josipa i njegove supruge Elizabete Austrijske, poznatije kao Sisi, starta odmah iza Božića sa svojom drugom sezonom. Nakon uspjeha prve sezone, zbog koje se ova priča o prvoj poznatoj europskoj ženi prodala u 100 zemalja, druga sezona nastavlja priču s rođenjem nasljednika, ali je glavna priča borba za prevlast u Europi gdje je u fokusu jedan također poznati državnik, a to je Otto von Bismarck. I u tome sada upoznajemo caričin dar za diplomaciju, iako je njezina zadaća prvenstveno biti carevom suprugom. Svejedno, tok događaja odvodi je u Mađarsku gdje se prisjeća svojeg djetinjstva, ali upoznaje i Gyulu Andrassyja, mađarskog premijera, kojega je potrebno pridobiti kako bi se razriješila nadolazeća kriza i mogući rat. Prema mađarskom političaru, kod Sisi se rađa naklonost koja prijeti da prijeđe i u nešto više, čak i u ljubavni trokut. Serija potvrđuje još jednom kako se povijest i dalje dobro prodaje, kao i priče o visokom plemstvu, pa je “Sisi” na svoj način europska “Kruna”. Kao i u prvoj sezoni glavne uloge tumače Jannick Shumman te Dominique Devenport do je u ulozi Andrassyja Giovanni Fuinati. U ulozi Napoleona III pojavljuje se njemačkih glumac hrvatskih korijena Boris Aljinović, a za snimanje treće sezone lokacije se traže i u Hrvatskoj. Serija će biti na Epic Drama emitirana ovaj tjedan uz kasnija repriziranja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije