Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u mirovinu

Sjećate li je se? Voditeljica koja je od početka u 'Dobro jutro, Hrvatska' odlazi nakon 36 godina

Dobro jutro Hrvatska
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/15
06.06.2024.
u 08:46

Daria Marjanović na HTV-u je počela raditi 1988. godine kao novinarka, a potom i urednica u "Zagrebačkoj panorami“ te je sudjelovala u posebnim kulturnim, zabavnim i sportskim projektima.

Emisija "Dobro jutro, Hrvatska“ emitira se od 1992. godine te je postala jedan od omiljenih formata mnogih gledatelja. Uz zabavne priče i javljanja s događanja doznali smo mnoge nove informacije i družili se s raznim voditeljima. Jedna od voditeljica i urednica ove emisije od početaka bila je i Daria Marjanović, koja se sada prisjetila tih svih trenutaka i otkrila da se povlači u zasluženu mirovinu. Kratki video i poruku objavila je ekipa emisije na svom Facebook profilu.

"Naša Daria Marjanović nakon punih 36 godina na HTV-u odlazi u mirovinu. S dragom kolegicom prisjetili smo se početaka Dobrog jutra, nastanka pjesme na špici, neprežaljenog Joška Martinovića, a dugogodišnji kolega Meštar na svoj se način oprostio... Hvala joj na svemu, želimo joj puno uspjeha u umirovljeničkim danima, a već znamo da mirovati neće...", napisali su pored videa u kojem se vidi njezin put na HTV-u kao i neki detalji o emisiji. Osim toga, u videu je otkrila i da joj je želja u mirovini raditi sa studentima. U videu se s njom na poseban način pozdravio i Davor Meštrović. Njih dvoje ponovno su stali kao da zajedno vode emisiju, a potom se Meštrović našalio:  – Ako što trebaš, ne zovi – rekao je kroz smijeh.

Inače, Daria je na HTV-u počela raditi 1988. godine kao novinarka, a potom i urednica u "Zagrebačkoj panorami“ te je sudjelovala u posebnim kulturnim, zabavnim i sportskim projektima. Prvu vlastitu tjednu emisiju "Žuta minuta“ dobila je 1990. u timu koji pokreće mozaični HTV 2, a kasnije i ratni program "Za slobodu“ te emisije "Idemo dalje“, "Hrvatska zemlja i ljudi“ i "Dobar dan“. Od 1992. dnevna je urednica i voditeljica emisije "Dobro jutro, Hrvatska“, u sklopu kojega svaka dva tjedna radi i autorsko "Dobro jutro subotom“.

Dobro jutro Hrvatska
1/15

Od 1993. u paru s kolegom i prijateljem Joškom Martinovićem uređuje i vodi televizijske projekte "Živa istina“ i "Zlatna ribica“. Radila je i dokumentarno-zabavni serijal "Navodno“ te postala stalnom izvjestiteljicom i nacionalnom koordinatoricom Hrvatske radiotelevizije za CNN World Report. Radila je i na emisiji "Alpe Dunav Jadran“, bila je urednica "Glasa Hrvatske“, pokrenula internetske stranice i društvene mreže na 4 jezika (hrvatski, engleski, njemački i španjolski). Usavršavala se u Americi, a predavala je i na Fakultetu političkih znanosti.

VIDEO Sjećate li se RTL-ova voditelja Marka Lušića?

 

Komentara 4

GL
Glagoljica
12:14 06.06.2024.

Nije li vrijeme da se studio Dobro jutro Hrvatska osvjezi - namjestaj, rasvjeta i pogotovo svjeza i profesionalna lica te raznovrsniji program!!!

Avatar messerschmidt
messerschmidt
09:27 06.06.2024.

I kolika će joj biti mirovina, zna li se?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije