POPULARNI PAVE

Sjećate li se balkanskog Billyja Idola? Evo kako danas izgleda gitarist kojeg su obožavale djevojke u Jugoslaviji

Mladen Pavičić Pava
Foto: Facebook
1/4
25.02.2022.
u 08:00

Mladen Pavičić danas ima 58 godina, oženjen je i ima djecu. Od njegovih prijatelja se moglo čuti da se on i daleko od Sarajeva bavi glazbom,  te da u Kanadi ima svoj glazbeni studio

Mladen Pavičić Pava bio je originalni gitarist grupe Plavi orkestar, a nakon što je sarajevska grupa izdala prvi album "Soldatski bal" uz frontmena Sašu Lošića Lošu postao je ljubimac ženskog dijela publike. Pavu su zbog plave kose i frizure uspoređovali s Billy Idolom. Početkom rata u Bosni i Hercegovini Pava je nestao. Govorilo se da se preselio u Leskovac, a potom je otišao u Kanadu.

Pavičić danas ima 58 godina, oženjen je i ima djecu. Od njegovih prijatelja se moglo čuti da se on i daleko od Sarajeva bavi glazbom,  te da u Kanadi ima svoj glazbeni studio. Saša Lošić se prije nekoliko godina u razgovoru za Večernji list prisjetio kako su Pave i on napisali njihov prvi hit "Suada". 

- Današnjim tinejdžerima možda će biti zanimljivo da smo se mi pjesmama udvarali djevojkama. Tada nije bilo društvenih mreža. Mi smo tada bili punkeri i na tulumima smo svirali Clash, Sex Pistolse i slične bendove. Onda nam je raja znala reći “daj svirajte nešto naše što svi znamo”. Pave i ja smo tako na jednom tulumu otišli u kuhinju i rekli – ajmo napraviti neki narodnjak. Htjeli smo napraviti zezanciju, incident u našem radu. Počeo sam pjevati – “ti si meni sve”, a Pave je odmah nastavio “ti mi daješ sve”. Doslovno smo napravili pjesmu igrajući se. A kad smo već radili narodnu pjesmu, izabrali smo pravo narodno ime – Suada.

Vratili smo se u sobu i odsvirali pjesmu distancirano. Tražili su nas da je odsviramo još jednom. Na kraju smo je tu večer odsvirali 20 puta. Uvrstili smo je u repertoar i ostalo je povijest. Inače, tada je bio blam reći curi da ti se sviđa. Morao si pitati prijatelja ili prijateljicu da za tebe pita djevojku. Moram reći da su sve naše pjesme adresirane, sve smo ih otpjevali nekim djevojkama - rekao je Loša. 

VIDEO: Pogledajte tko je nominiran za Večernjakovu ružu u kategoriji TV osoba godine 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije