DEJAN MARCIKIĆ

Sjećate li se Igora iz 'Zabranjene ljubavi'? Evo kako izgleda i gdje je danas najpoznatiji zločesti dečko

Foto: YouTube screenshot
1/9
25.09.2024.
u 07:30

Nakon završetka snimanja 'Zabranjene ljubavi' Marcikić se posvetio glazbi i televizijskoj produkciji te je u međuvremenu ostvario angažmane u nekoliko bendova i glumio u raznim televizijskim serijama, a početkom ove godine pojavio se i u filmu u kojem kadar dijeli sa svojom partnericom Miom Zarom.

Ove godine navršava se 20. obljetnica od početka prikazivanja kultne domaće serije 'Zabranjena ljubav'. Riječ je o prvoj hrvatskoj sapunici koja je lansirala karijere brojnih mladih glumaca čije su uloge u seriji ostale trajno urezane u pamćenje publike. Dio njih u međuvremenu je izgradio respektabilne glumačke karijere na televiziji i filmu, dok se ostatak odlučio trajno povući iz javnosti. Negdje između ove dvije skupine svrstava se Dejan Marcikić, koji je u seriji utjelovio lik propalog nogometaša i ovisnika o klađenju - Igora Carevića.

Ovaj 44-godišnjak rođen u Novom Sadu, a odrastao u Splitu, nekako se uspio sakriti očima javnosti iako je i dandanas aktivan u glumi, ali i glazbi. Naime, nakon završetka snimanja serije Marcikić se posvetio glazbi i televizijskoj produkciji. Muzički angažman pronašao je kao bubnjar u pratećem sastavu svoje kolegice Antonije Šole, usporedno svirajući bubnjeve za sastav 'Juanitos'. Nakon toga svira i pjeva u nekoliko bendova, prvo od 2011. u 'Pacific Bullets', a zatim i u zadarskom sastavu 'Epilog'. Kako stoji na njegovim društvenim mrežama, Dejan je danas član vokalno instrumentalnog sastava 'S.M.F.', odnosno Sexymotherfuckers-a. Ova grupa karakterističan dalmatinski štih kombinira s različitim glazbenim žanrovima poput etna, hard rocka ili bluesa.

Što se tiče Marcikićeve glumačke karijere nakon 'Zabranjene ljubavi', neke od televizijskih serija u kojima je ostvario ulogu su 'Ponos Ratkajevih', 'Hitna 94', 'Ponos ljubavi' i 'Mamutica', a početkom ove godine mediji su pisali o njegovom najnovijem projektu, filmu 'Roniti' u kojem glumi sa svojom partnericom iz stvarnog života, glumicom Miom Zarom.  

Dejan ima veliku i sretnu obitelj čije fotografije često dijeli na društvenim mrežama, a zanimljivo da je njegov sin Mark Jacob Marcikić jedini Hrvat i Zadranin koji je 2018. izašao na teren kao pratnja našim reprezentativcima u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva na stadionu Lužnjiki u Moskvi. Marcikić je i veliki pustolov pa prijatelje i pratitelje nerijetko počasti prizorima sa svojih putovanja.

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, 'Zabranjena ljubav' s emitiranjem je krenula 25. listopada, 2004. godine, a snimilo se četiri sezone s ukupno 805 epizoda. Serija je bila puna uspona i padova i nevjerojatnih zapleta, a neki od glavnih glumaca i danas su poznati baš po njihovim ulogama u ovoj sapunici. 

Inače, naslovnu pjesmu “Srce nije kamen” otpjevao je prerano preminuli Toše Proeski, no nekima je manje poznato da je tekst ove pjesme napisala glumica iz ove serije Antonija Šola koja je dugo glumila živopisni lik Tine Bauer.

GALERIJA: Znate li kako doista izgleda majka Marka Grubnića bez trunke Photoshopa?

1/14

Gdje su danas i čime se bave glumci koji su proslavili neke od najpopularnijih likova u ovoj seriji – blizanci Danijel i Petra, problematični buntovnici Lana i Matija, zavodnik Borna i vatrena Tina, pogledajte OVDJE.

VIDEO: Valentina Miletić ukrala show na stadionu, a evo kako je sportska novinarka izgledala kada je bila s Livajom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije