Reese Witherspoon

Sjećate li se 'Plavuše s Harvarda'? Slavna glumica objavila novosti koje će razveseliti fanove

Foto: Profimedia/©MGM/Courtesy Everett Collection
1/4
19.07.2024.
u 07:00

"Elle" je naziv serije koja će biti dostupna na Amazon Primeu, streaming platformi koja se već neko vrijeme pokušava izboriti za gledanost i pretplatnike s najvećom konkurencijom, gigantom Netflixom. U seriji ćemo moći vidjeti kako je Elle Woods živjela za vrijeme srednje škole, koju je na početku prvog filma baš završila. Iako neće glumiti u seriji, Witherspoon je izvršna producentica i bit će direktno uključena u produkciju, a to gotovo svakodnevno pokazuje i na društvenoj mreži TikTok.

Jedna od mnogima omiljenih plavuša, koja obožava ružičastu boju, vraća se na televiziju. No, niste pogodili ako ste pomislili da govorimo o Barbie. Riječ je o "Plavuši s Harvarda", Elle Woods, koju je prije više od 20 godina odigrala Reese Witherspoon. Film je imao nekoliko nastavaka, ali obožavatelji će se složiti da je samo drugi (Red, White and Blonde) u kojem je ulogu opet igrala Witherspoon uspio ponoviti magiju prvog filma.

Kopija mame

Zbog toga ovo i jest zanimljiva vijest – jer Witherspoon se vraća u ovom projektu. "Elle" je naziv serije koja će biti dostupna na Amazon Primeu, streaming platformi koja se već neko vrijeme pokušava izboriti za gledanost i pretplatnike s najvećom konkurencijom, gigantom Netflixom. U seriji ćemo moći vidjeti kako je Elle Woods živjela za vrijeme srednje škole, koju je na početku prvog filma baš završila. Iako neće glumiti u seriji, Witherspoon je izvršna producentica i bit će direktno uključena u produkciju, a to gotovo svakodnevno pokazuje i na društvenoj mreži TikTok. – Jako sam uzbuđena zbog ove serije – rekla je Reese u izjavi. Fanovi će saznati kako je Elle živjela kao tinejdžerica i kako je odrastala uz roditelje koji su bili uvjereni da studiranje prava na Harvardu nije za nju – jer to biraju ljudi koji su dosadni, ružni i ozbiljni, a ona je pobijedila na izboru za Miss, pa zašto bi to odbacila zbog škole? Još nije poznato tko će glumiti Elle, no brojni fanovi Witherspoon misle da bi tu ulogu trebala odigrati njezina kći Ava Elizabeth koja je kopija svoje mame. Ipak, nije ovo jedini razlog zašto pišemo o "Plavuši s Harvarda". Naime, početkom 2000-ih mogli smo gledati veliku količinu "bedastih" američkih komedija koje su bile namijenjene tinejdžerima i adolescentima. Tako mnogi danas još uvijek pamte "Američku pitu", "Mrak komade", "Mrak film", "Nikad se nisam poljubila"... i brojne druge. Neki od tih uradaka su onima koji su u to vrijeme bili tinejdžeri ostali filmovi koje gledaju i danas kako bi se utješili i nasmijali i kako bi na kratko vrijeme zaboravili na probleme iz stvarnog života. U tu kategoriju uklapaju se i filmovi sa ženama u glavnim ulogama, ali i jakim ženskim likovima. Osim "Plavuše s Harvarda" tu su i "Djevojke s Beverly Hillsa" te "Opasne djevojke".

Iako neke šale koje smo tada gledale u današnjoj klimi možda ne bi najbolje prošle, ti filmovi bili su odlična zabava i pokušavali su donekle srušiti stereotipove o glupim tinejdžerima, a neki i o "glupim plavušama". Elle Wood bila je upravo takav lik. Bila je tipična "blesava" američka tinejdžerica, koju je samo zanimao njezin dečko, njezin izgled i to da bude odjevena po najnovijoj modi. No, kada ostane bez dečka koji je zatim snimljen s bogatom nasljednicom koja studira na Harvardu, Elle se odlučila promijeniti. Uz puno truda i pomoć prijatelja uspjela je upisati Harvard, a zatim i završiti pravo, dok je u drugom nastavku dogurala i do Bijele kuće. Naravno, ništa od toga se nije dogodilo bez prepreka i podmetanja, ali i lascivnih starijih profesora. Elle Woods tinejdžerima na početku 2000-ih bila je ono što je film "Barbie" Grete Gerwig tinejdžerima danas, inspiracija da žene mogu učiniti sve što zamisle te da pritom ne trebaju nužno pomoć muškaraca, ali će ih prihvatiti kao podršku na svom putu do uspjeha ili željenog cilja. Iako zapravo važan film, zaboravljen je i malo spremljen po strani u kolektivnoj svijesti, što zbog puno vremena koje je prošlo, što zbog neuspješnih nastavaka.

VEZANI ČLANCI:

Srećom, mladi će sada imati priliku opet upoznati Elle Woods, barbiku milenijalaca, ali i devedesetih godina – u kojima se odvija radnja. "Plavuša s Harvarda" jedan je od filmova koji se može gledati nebrojeno puta i nikada ne postane dosadan. Osim Witherspoon u njemu briljira i Jennifer Coolidge, glumica koju su mnogi otkrili tek nakon što se pojavila u seriji "Bijeli lotus". Ona glumi stariju prijateljicu slabijeg imovinskog stanja kojoj Elle pomaže da napusti svog dugogodišnjeg dečka zlostavljača te nakon toga postaju nerazdvojne. Woods je u principu bila feministička ikona prije "Barbie" sa sličnim karakteristikama lika koji je glumila Margot Robbie. Elle nikada ne odbacuje ni svoju ženstvenost da bi je netko shvatio ozbiljno. Ne mijenja svoj stil odijevanja, način govora niti se ne boji u smeđe kako bi se uklopila u društvo na Harvardu iako joj to svi stalno predlažu.

FOTO Znate li tko je Doreta Budimir, a tko Željko Hudek? Ovo su prava imena naših glazbenika

1/31

Umjeren uspjeh

Bit će zanimljivo vidjeti što su smislili Reese i njezina ekipa iz medijske kompanije Hello Sunshine čija je Witherspoon predsjednica. Upravo se po toj kući vidi i da je Reese naučila neke lekcije iz filma koji ju je proslavio, jer danas je milijunašica koja je Hello Sunshine prodala za 900 milijuna dolara prije tri godine. Glumu nikada nije napustila, ali nije ni živjela na staroj slavi već se, kada je prerasla uloge u romantičnim komedijama koje joj je Hollywood nudio, odlučila baciti u poduzetništvo. Za razliku od brojnih poznatih žena koje završe u "beauty industriji" s umjerenim uspjehom – jer slavno ime jednostavno nije dosta – Reese je kupovala knjige koje je pretvarala u filmove. Priča Reese Witherspoon prava je priča o ženskoj snazi i ingenioznosti, a uskoro ćemo svjedočiti i njenoj viziji tinejdžerskih godina Elle Woods. To će vjerojatno biti još jedan Amazonov hit pa će borba između njih i Netflixa postati sve žešća.      

VIDEO Jelena Rozga nastupila u susjednoj zemlji, a pripijenom haljinom istaknula savršenu figuru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije