MISLIO JE DA MU SE NABACUJE

Slavni reper kriv je za ubojstvo beskućnika, prijeti mu 25 godina zatvora

Kidd Creole
Foto: Instagram
1/4
08.04.2022.
u 12:24

U razgovoru s policijom na video snimci nakon uboda, Glover je tvrdio da je postao iritiran nakon što je pomislio da mu se  Jolly pokušava nabacivati. "Iskreno govoreći, mislio sam da je gay". Rekao mi je: "Što ima". Prišao mi je. Malo sam se unervozio - tvrdio je  Glover

Reper Kidd Creole (62) proglašen je u srijedu krivim za ubojstvo prvog stupnja nakon što je prije pet godina na ulici na smrt izbo beskućnika.

Umjetnik čije je pravo ime Nathaniel Glover, postao je slavan ranih 1980-ih kao izvorni član znamenitog hip-hop kolektiva Grandmaster Flash and the Furious Five. Posljednjih je godina živio mnogo mirnijim životom, radeći u kopirnici i živeći sam u malom stanu u Bronxu. Ubojstvo se dogodilo 1. kolovoza 2017., kada je na ulici u centru Manhattana susreo Johna Jollyja, 55-godišnjeg beskućnika.

U razgovoru s policijom na video snimci nakon uboda, Glover je tvrdio da je postao iritiran nakon što je pomislio da mu se  Jolly pokušava nabacivati. "Iskreno govoreći, mislio sam da je gay". Rekao mi je: "Što ima". Prišao mi je. Malo sam se unervozio - tvrdio je  Glover. Onda sam se pokušao malo povući, a on je krenuo naprijed. Onda sam samo uzeo nož i ubo ga… Volio bih da ga nikad nisam vidio. Za sve sam ja kriv,  moram preuzeti odgovornost za to, rekao Glover, piše New York Times. 

Glover je pod svojim umjetničkim imenom Kidd Creole, bio među članovima kolektiva Grandmaster Flasha and The Furious Five koji su 2007. uvršteni u Rock & Roll Hall of Fame kao prva rap grupa koja je postigla to priznanje. Grupa se smatra jednom od najutjecajnijih rodonačelnika hip-hopa. Njihova pjesma iz 1982. “The Message” jedna je od prvih u žanru koja se bavila društvenim pitanjima, opisujući poteškoće siromaštva i života u getu. Dugo se smatrala jednom od najboljih hip-hop skladbi i imala je veliki utjecaj na generacije umjetnika koje su slijedile.

Kazna Gloveru trebala bi biti izrečena 4. svibnja, a prijeti mu 25 godina zatvora. 

VIDEO: Ivana Kindl progovorila o svojoj bolesti, sprema se na operaciju 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Kikazaru
Kikazaru
12:54 08.04.2022.

Tako i Putin brani svoju muškost. Mislio je da mu se Zelenski nabaciva. A nakon Vučića nije imao namjere pustiti nikog više u pakšu

Avatar Payback
Payback
13:09 08.04.2022.

Sasvim slučajno..ne bu popiknuo na električni stolac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije