Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROVIZIJA

Slovenska predstavnica jednom slikom ujedinila Hrvatsku, Srbiju i Sloveniju: 'Ovo je Balkan'

2024 Eurovision Song Contest first semi-final, in Malmo
Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS
1/9
08.05.2024.
u 10:44

Osim Baby Lasagne, finale su večeras izborile i predstavnice Srbije i Slovenije, a Slovenka Raiven je objavom na društvenim mrežama potaknula komentare.

U utorak je održana prva polufinalna večer ovogodišnje Eurovizije, a jedan od najzapaženijih nastupa bio je upravo našeg predstavnika Baby Lasagne (28), s kojim je u jednom trenutku pjevala i plesala cijela Malmö Arena. Marko je zasluženo prošao u finale, u kojem će mu društvo praviti i izvođači iz susjednih Slovenije i Srbije. Sloveniju je predstavljala pjevačica Raiven s pjesmom 'Veronika', a Srbiju Teya Dora u izvedbi numere 'Ramonda'.

Osim inspirativnim nastupom, predstavnica Slovenije jučer je privukla pažnju regije kad je na svom Instagram profilu podijelila priču u kojoj je označila svoje kolege, Baby Lasagnu i Teya Doru, te uz objavu priložila pjesmu Milana Stankovića 'Ovo je Balkan'. Društvene mreže su odmah poludjele, a fanovi su zaključili kako je Raven ovim potezom "ujedinila zemlje bivše Jugoslavije".

Foto: Instagram screenshot

Također, simpatično kako umjesto standardnih imena država na slici stoje izvedenice 'SERVia', 'CroATEia' i 'SLAYvenia', što bi u prevedenom značenju značilo 'Isporučili, smazali i rasturili'. Nakon što su objavljeni svi prolaznici u finale, društvena mreža X, bivši Twitter, zatrpana je smiješnim objavama na račun plasmana svih balkanskih država u finale.

Podsjetimo, Baby Lasagna od samog početka veliki je favorit ove Eurovizije i stalno se penje na kladionicama, a podržavaju ga ljudi iz cijelog svijeta. To se vidjelo i u prijenosu kada se čulo da cijela publika pjeva uz Lasagnu. Za prolazak u finale borilo se 15 zemalja, a samo njih 10 uspjelo se plasirati nakon prvog polufinala.

VEZANI ČLANCI:

- Bilo je možda i bolje na probama, prije izlaska slušao sam Poljsku i pokušavao razbistriti misli i biti u trenutku, a u tom trenutku nastupala je Poljska tako da sam pjevao "The Tower" prije izlaska na pozornicu. Jako sam sretan što smo se svidjeli publici i što smo osigurali prolazak u finale. Nastup na velikoj pozornici i pred prepunom Arenom novo je iskustvo koje ću sigurno pamtiti. Iskreno, jedva čekam ponoviti nastup u subotu, u finalu. Hvala svima na podršci – izjavio je naš predstavnik Marko Purišić na konferenciji za medije.

GALERIJA: Baby Lasagna kraj nastupa začinio posebnim pokretom, a nakon toga su počele gorjeti društvene mreže

2024 Eurovision Song Contest first semi-final, in Malmo
1/38

Baby Lasagna uvjerljivo vodi na kladionici s čak 36 posto šanse za pobjedu na Eurosongu, dok je švicarski predstavnik Nemo na drugom mjestu s 20 posto manje izgleda. Na trećem je mjestu predstavnica Italije Angelina Mango s 10 posto šansi za pobjedu.

Osim Baby Lasagne, Teye Dore i Raiven u prvom polufinalnu nastupili su i: predstavnica Cipra Silia Kapsis, predstavnik Litve Silvester Belt, Irsku su predstavljali Bambie Thug, Ukrajinu alyona alyona & Jerry Heil, Poljsku LUNA, Island Hera Björk, Finsku Windows95man, Moldaviju Natalia Barbu, Azerbajdžan FAHREE feat. Ilkin Dovlatov, Australiju Electric Fields, Portugal iolanda i Luksemburg TALI.

Pored regionalnog trojca, u finalu ćemo gledati i Portugal, Litvu, Finsku, Cipar, Irsku i Luksemburg.

VIDEO: Lasagna press

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije