The Spice Girls

Službeno je: Najpopularniji ženski bend u povijesti se vraća, a prvi nastup već je dogovoren

Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS/PIXSELL
1/12
15.07.2023.
u 12:12

Četiri spajsice inače nastupaju, ali bez Victorije, a zadnji put su pred publiku izašle u svibnju i lipnju prije četiri godine. Neće snimati nove pjesme, a dogovorile su i dokumentarac

Britanska ženska pop grupa The Spice Girls se vraća, a osim Geri Halliwel, Melanie Brown, Emme Bunton i Melanie Chisholm, ovaj put im se nakon 15 godina po prvi put pridružuje i Victoria Beckham! Pet glazbenica tajno su pregovarali čak šest mjeseci, sastajali se po noći uz svoje tjelohranitelje, lagajući medijima gdje idu. Uspjele su sve dogovoriti i povodom svoje 30. godišnjice ponovno će zajedno zapjevati, a nastup pripremaju za jedan od najvećih festivala u Velikoj Britaniji - Glastonbury, za glavnu Pyramid pozornicu.

Članice popularne grupe odmah će snimati i dokumentarac o sebi, no još nije sigurno tko će imati prava na njega, a u igri su Netflix i Apple TV, piše Daily Mail. Dokumentarac će imati više epizoda te će prikazivati i nikad viđene snimke iz prošlosti, intervjue te nove nastupe koje će tek odraditi. Naime, glazbenice su već dogovorile i nove datume za povratničku turneju.

VEZANI ČLANCI

- Victoria će iduće godine napuniti 50., a 30. obljetnica grupe jednostavno je bila predobra prilika da bi je propustila - kazao je izvor za medije. Dodao je i da neće snimati nove pjesme. već će pjevati samo svoje starije. A isto tako, Victoria je za sada pristala samo na nastup na Glastonburyju. 

Četiri spajsice inače nastupaju, ali bez Victorije, a zadnji put su pred publiku izašle u svibnju i lipnju prije četiri godine.

- Rasporedi su im luđački popunjeni, i teško ih je uopće okupiti u istoj prostoriji, ali sada se druže više nego ikad - kazao je izvor.  Pet glazbenica zajedno zadnji put su izašle na pozornicu na otvorenju Olimpijskih Igara u Londonu 2012. godine.

Grupa je osnovana 1994. godine, a singl Wannabe je dosegnuo broj 1 u čak 37 zemalja dvije godine kasnije. Prodale su više od 90 milijuna albuma širom svijeta, a čak je devet njihovih singlova postalo najslušanijima u Ujedinjenom Kraljevstvu. Prva je bend napustila Geri Halliwell 1998., a bend je s nastupima stao 2000. godine.

Prije 16 godina kratko su se okupile za jednu svjetsku turneju, a koncert u O2 Areni u Londonu je rasprodan u samo 120 sekundi. Nakon toga su nastupile na zatvaranju Olimpijskih Igara 2012. godine.

VIDEO Ivana Paradžiković o rođenju sina: 'Cijelu sam noć probdjela plačući, pisalo je rizik prijetećeg pobačaja'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije