TKO ŽELI BITI MILIJUNAŠ?

Splićanin vjerovao sebi umjesto publici i osvojio 5.000 eura. Znate li vi odgovor?

Tko želi biti milijunaš
Foto: HRT
1/6
04.01.2024.
u 21:20

Preostala dva džokera iskoristio je na idućem, 10. pitanju kojim se prelazi drugi prag. ”Koji od ovih književnih likova nije osmislila žena?”, glasilo je, a ponuđeni odgovori bili su: Herculea Poirota, Victora Frankensteina, Willyja Wonku i Albusa Dumbledorea

U prvom ovogodišnjem izdanju kviza „Tko želi biti milijunaš” prvi natjecatelj i najbrži prst bio je Ante Serdarević. Mladić je emisiju napustio s 5.000 eura, najvećim osvojenim iznosom u današnjoj emisiji. Upoznali smo i studenta Berislava Matasića koji je "zapeo" na šahovskom pitanju i osvojio 150 eura. Igru je započeo i treći natjecatelj, Zoran Ranić kojeg ćemo gledati i u idućoj emisiji.
29-godišnji Ante Serdarević stiže iz Splita, po struci je magistar nautike i trenutno čeka ukrcaj na brod. 

Samostalno je igrao sve do 9. pitanja kad mu je zatrebao prvi džoker. „Pri podjeli Zemlje na geološka razdoblja, najduže vremensko razdoblje je...”, glasilo je, a ponuđeni odgovori bili su: eon, epoha, era, period.

U pomoć je pozvao prijatelja Borisa koji mu je sugerirao da je točan odgovor eon te je slušajući svog džokera zovi osvojio 2.500 eura.
Preostala dva džokera iskoristio je na idućem, 10. pitanju kojim se prelazi drugi prag. ”Koji od ovih književnih likova nije osmislila žena?”, glasilo je, a ponuđeni odgovori bili su: Herculea Poirota, Victora Frankensteina, Willyja Wonku i Albusa Dumbledorea.

VEZANI ČLANCI: 

Džokerom "pola-pola" ostali su odgovori Herculea Poirota i Willyja Wonku te je Splićanin odlučio iskoristiti i posljednji džoker, "pitaj publiku".

Njihovi postotci bili su jako blizu, a nešto više glasova dobio je odgovor pod a, Herculea Poirota, 54 %. Srećom, Ante se sjetio da je Poirot lik Agathe Christie te vjerovao sebi i osvojio iznos od minimalno 5.000 eura.

Književnost je Splićanina ponovo zaustavila na 11. pitanju u kojem se tražio autor koji je 1824. napisao „Razmišljanja o pokretačkoj moći vatre i o strojevima prikladnima za razvijanje te moći”.

Među ponuđenim odgovorima bili su Bernoulli, Carnot, Faraday i Maxwell, a Ante se odlučio za odgovor Bernoulli te netočnim odgovorom ostao pri osvojenih 5.000 eura.

Drugi natjecatelj danas bio je student ekonomije Berislav Matasić iz Zagreba. Jedini džoker iskoristio je na 7. pitanju o značenju iata koda. Uz pomoć publike osvojio je 600 eura.

Međutim, zaustavljen je na idućem 8. pitanju za 1.000 eura. Nažalost, nije htio koristiti preostale džokere i pogrešnim odgovorom na šahovsko pitanje, pao je na osvojenih 150 eura. Pitanje je glasilo "Koja se šahovska figura, prema svim tablicama relativne vrijednosti, smatra najjačom nakon kraljice?" Mislio je kako se radi o skakaču, a točan odgovor je top.  Pred kraj emisije, upoznali smo i trećeg natjecatelja Zorana Ranića, inače turističkog vodiča.

Točnim odgovorima osvojio je 300 eura te put do 150.000 eura nastavlja u idućoj emisiji s tri džokera na raspolaganju.

VIDEO: Maja Šuput otkrila kako ju Bloom zove: 'Drugima je simpatično, a meni malo čudno'

Komentara 1

Avatar Brko
Brko
16:40 05.01.2024.

Vidi se kako je naša država prepuna pametnih ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije