obožava crtiće

Stephan Macchi godišnji odmor proveo u Disneylandu

stephan macchi
15.08.2010.
u 17:19

Stephan je, naime, godišnji odmor proveo u Francuskoj, gdje je spojio ugodno s korisnim. Naigrao se u Disneylandu, ali i s bratom obišao poznatu tvornicu sira u ondašnjim Alpama.

Ovo je moj treći posjet Disneylandu i nikada ga se neću zasititi. Svaki put otkrijem neke nove stvari i vidim neke zanimljivosti. Bio sam na svim vožnjama, iskoristio sve njegove sadržaje. Nemam strahove pa mi nije bio problem ići na sve te vožnje – oduševljeno govori Stephan Macchi, popularni francuski kuhar iz RTL-ove “Jezikove juhe”.

 

Dijete u njemu

 

Stephan je, naime, godišnji odmor proveo u Francuskoj, gdje je spojio ugodno s korisnim. Naigrao se u Disneylandu, ali i s bratom obišao poznatu tvornicu sira u ondašnjim Alpama. Za posjet obližnjem Asterix parku ili Davy Crocket Ranchu nije ostalo vremena, no kaže da će za godinu ili dvije sto posto doći tamo.

 

Dijete u njemu bez sustezanja otkriva da je veliki ljubitelj crtića te priznaje da ima zavidnu kolekciju. Iako nije Disneyjev proizvod, Shreka ipak najviše voli. Zapravo ne zna je li više oduševljen crtanim junacima ili sirevima koje je tamo kušao.

 

Uživao i u paškom siru

 

– Gospođa koja tamo radi i vlasnica te tvornice potpuno se prepustila domaćoj vrhunskoj proizvodnji. Najveći plus definitivno je omjer kvalitete i cijene. Za pola kilograma njezina sira, napravljenog od mlijeka 50-ak kravica s golemih pašnjaka, valja izdvojiti tek pet eura. Jako voli svoj posao i to se osjeća – oduševljen je Macchi.

 

Sviđaju mu se i hrvatski sirevi. Dojmio ga se hvaljeni paški sir. Tijekom sedam mjeseci koliko je živio na Pagu i te kako je, kaže, uživao u njemu.

 

– Jedina zamjerka paškom siru je odnos cijene i kvalitete te nedostatak kontinuiteta u kvaliteti. No, paški sir svakako je dobar i ukusan proizvod – kaže.

 

Pred njim je i druga sezona “Jezikove juhe” koja se već naveliko snima. Ne želi otkrivati čime će iznenaditi gledatelje, ali smatra da je razlika između prve i druge sezone i te kako vidljiva.

 

– Jako sam uživao snimajući obje sezone, no ova druga nekako mi je bolje „legla“.

 

Sretan je jer primjećuje da vlasnici, kao i osoblje restorana, slijede njegove profesionalne upute.

 

– Svaki posao ima svoje male tajne, no u kulinarstvu je pedantnost jako važna za poslovanje – kaže.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije