osvojila je 15.000 eura

Sunčana otkrila na što će potrošiti novac iz Superpotjere: 'Voljela bih otići u Aziju ili Južnu Ameriku'

Foto: HRT screenshot
1/11
17.04.2023.
u 13:45

Zagrepčanka Sunčana Orešić sinoć je u Superpotjeri pobijedila četiri lovca, a danas nam je otkrila kako će točno potrošiti osvojeni iznos te kakvi su joj dojmovi nakon sudjelovanja u ovom kvizu

Zagrepčanka Sunčana Orešić u jučerašnjoj je Superpotjeri u infarktnoj završnici pobijedila čak četiri lovca te osvojila 15.000  eura. Sunčana je u prvom krugu imala četiri točna odgovora i osvojila 2000 eura, a potom se odlučila boriti protiv četvero lovaca: Svena Marcelića, Krešimira Sučevića Međerala, Deana Kotige i lovkinje Morane Zibar za 15.000 eura i s 15 sekundi prednosti. Tijekom brzopoteznog kruga lovci nisu imali netočnih odgovora, ali su imali malo zadrške prema odličnoj natjecateljici koja je njoj kasnije omogućila da osvoji ovaj veliki iznos. Sunčani su na kraju ostale još dvije sekunde vremena, a nakon toga su uslijedile čestitke lovaca.  Lovac Krešo ustao je, naklonio se i zapljeskao joj. 

– Sunčana je do kraja bila unutra. Svaka čast – rekao joj je. Pohvalama su je obasipali i drugi lovci.

– Bilo je hrabro, srčano i isplatilo se – kazala joj je Morana. 

– Sekunde su odlučivale. Pohvalio bih, osim velike koncentracije i očiglednog znanja, i optimalan izbor. Uzela je baš ono što je trebala da izvuče najviše. Pokazalo se da s Mladenovim uključenjem to ne bi bilo tako. Sve pohvale. Bravo! – poručio joj je Dean. 

Natjecateljica nam se javila jutros te otkrila kakvi su joj dojmovi ostali nakon sudjelovanja.

– Bilo je šokantno, ali generalno odlični dojmovi – kazala je natjecateljica koja je kroz razgovor istaknula i da želi svojim iskustvom i potaknuti ljude da se što više prijavljuju na ovakve kvizove. Otkrila je i kako joj čestitke pristižu sa svih strana, a pitali smo je i kako je uspjela zadržati toliku koncentraciju.

– Isključila sam se skroz – otkrila je kroz smijeh te dodala da se svog nastupa, zbog toga, ne sjeća u potpunosti.

Sunčana je ranije voditelju kviza Jošku Lokasu rekla da bi osvojeni iznos željela potrošiti na neko egzotično putovanje, pa smo je upitali je li ga već uplatila. Rekla nam je da putovanje tek planira za godišnji odmor na ljeto, pa ga još nije uplatila.

– Razmišljala sam o jugoistočnoj Aziji ili Južnoj Americi. U Južnoj Americi možda Kostarika ili Peru, a u Aziji bih jako voljela otići na otok Borneo – kaže. Dodaje i da još ne zna u što će uložiti novac ako joj nešto ostane nakon putovanja.

– Moram vidjeti koliko će ostati nakon toga, pa ćemo onda dalje – kazala je Orešić.

Inače, Sunčana je iskusna kvizašica koja je sudjelovala i u Potjeri (kad su lovci bili Krešo i Mladen, kojeg je pobijedila) i na kvizu "Tko želi biti milijunaš". Tijekom jučerašnjeg brzopoteznog kruga Zagrepčanka je zapela na nekoliko pitanja, no ona nisu bila presudna. Nije znala da je Titicaca najveće jezero u regiji Altiplano, da je J.B. van Helmont ugljikov dioksid nazvao plinom iz drveta kad ga je dobio gorenjem ugljena te da su Connell i Marianne likovi iz romana Sally Rooney "Normalni ljudi". 

Podsjetimo, Sunčana je jedina natjecateljica koja je uspjela pobijediti lovce u jučerašnjoj emisiji. Naime, u ovoj epizodi prvi se natjecao Branimir Renje koji je odmah krenuo u brzopotezni krug te nije uspio pobjeći lovcima. Krenuo je odgovarati, izgubio koncentraciju, ponovno se sabrao, no ne i dovoljno brzo za pobjedu, donosi HRT.

Zagrepčanka Ana Kolobarić u prvom krugu osvojila je 2000 eura, a zatim se borila sa svih pet lovaca za 30.000. Na nekoliko pitanja je predugo čekala, a na kraju nije shvatila da je pitanje upućeno njoj te su je lovci nadigrali za 31 sekundu. 

Božidar Grgur Drmić iz Zagreba, kako je rekao, došao je po vječnu slavu. U prvom krugu osvojio je 2000 eura, a onda se borio sa svih pet lovaca za 25.000 eura uz osam sekundi prednosti. Jako je dobro počeo igru, no ipak je to za njega bio prevelik zalogaj. Lovci nisu posustali i na kraju su im preostale 24 sekunde.

Zadnji natjecatelj sinoć je bio Zagrepčanin Marko Smiljić, Moranin "kvizni" suigrač. Ona ga je i predstavila, a Joško se "nije želio petljati". 

– Za prijatelje Smile. Moj kvizni drug u jednoj od najstarijih kviz ekipa u Hrvatskoj, Nižerazredni vratnik. Ekipa koja je svake godine sve starija, lošija i sporija, ali nitko se ne zabavlja kao mi. U Potjeri mu nekako ne ide. Zato, Marko, treba ti ovo predinfarktno stanje zvano Superpotjera – dodala je Morana. 

Knjižničar koji radi u struci osvojio je u prvom krugu maksimalan iznos od 2500 eura odgovorivši točno na svih pet pitanja. U brzopoteznoj igri odlučio se natjecati protiv četiri lovaca – Svena Marcelića, Krešimira Sučevića Međerala, Mladena Vukorepe i Deana Kotige – za 15.000 eura uz 15 sekundi prednosti, a svoj brzopotezni krug odigrat će u idućoj emisiji.

VIDEO Prije pet godina glumica je izbačena iz stana, a stvari su joj bacili na ulicu: Razboljela sam se

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije