Melodije Jadrana

Huljići još jednom pokazali da im 'nema ravnih', Rozga briljirala, a večer završila moćnim duetom Nine i Graše

Split: Treća večer Melodije Jadrana: Večer novih pjesama
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/82
Autori: Mia Buva, Petra Vuka
25.06.2023.
u 23:22

U predivnom ambijentu splitske Galerije Meštrović večeras je održano veliko finale glazbene manifestacije Melodije Jadrana

Nakon spektakularne izvedbe Huljićeve pop Mise Mediterana i akustičnog koncerta splitske grupe TBF u predivnom ambijentu splitske Galerije Meštrović večeras održana finalna večer glazbene manifestacije Melodije Jadrana na kojoj se publici predstavilo 25 novih pjesama, od kojih je čak šest dueta, a njih su izvesli Petar Grašo i Nina Badrić („Nemoj“), Zorica Kondža i Jacques Houdek („Jubavi svitlo“), Neno Belan i Mia Dimšić („Ajmo u đir“), Giuliano i Ivica Sikirić Ico („Ako ona nije ta“), Antonia Dora Pleško i Ivan Ive Županović („Dvije obale“) te Ivo Perkušić i Nataša Janjić („Ludost“).

Tijekom večeri koja nosi naziv 'Hit ljeta' na pozornici su se, uz već etablirana glazbena imena, našle i nove nade domaće scene. Večer je, kao što su organizatori i ranije najavili, zamišljena bez ikakvih nagrada, a hit ljeta izabrat će slušatelji. Hrvatskim glazbenicima pridružio se i talentirani Mostarac Adi Šoše koji je jedan od najperspektivnijih mladih glazbenika u regiji, a na pozornicu je stao i mnogima omiljeni Sergej Ćetković iz Crne Gore. 

Da se ova glazbena manifestacija pod direktorskom palicom Tomislava Mrduljaša pokazala kao pun pogodak potvrdile i krcate tribine u Galeriji Meštrović. 

Foto: Petra Vuka

U ulozi domaćina večeri našao se Duško Ćurlić, a njemu se na pozornici pridružila i Monica Jakšić, koju znamo kao voditeljicu Lota, a sada smo je prvi put vidjeli u ulozi voditeljice jedne velike glazbene manifestacije. Redatelj prijenosa je Ivan Miladinov, a urednica Snježana Nožinić. Veliki revijalni orkestar bio je postavljen na stubama, a njime su ravnali Joško Banov i Tonći Ćićerić.

Glazbenu večer otvorili su Ivan Ive Županović i Antonia Dora Pleško pjesmom 'Dvije obale', a zatim je na pozornicu stao Stjepan Lach i izveo pjesmu 'Pučina'. Klapa Kampanel predstavila je pjesmu 'Stavljam sve na ovu ljubav', a odmah nakon njih na binu je stao i Adi Šoše koji je nakon nedavno održanog spektakularnog koncerta u centru Zagreba splitskoj publici izveo novu pjesmu 'Najljepši cvijet'. Bivša članica grupe Frajle Marija Mirković već neko vrijeme plovi solo vodama, a sada se publici predstavila pjesmom 'Vrijeme laži'. Sastav Cambi otpjevao je pjesmu Ivana Huljića 'Kad bi' i izazvao golemi pljesak publike. 

Foto: Petra Vuka

Nakon toga uslijedio je i prvi večerašnji duet 'Ludost' koji su izveli Ivo Perkušić i Nataša Janjić Medančić. Glumica, koja je dokazala da je dobra i u ulozi pjevačice, na binu je stigla u haljini Matije Vuice, a istu je kreaciju nosila i Severina na dočeku nove godine u Splitu. 

Foto: Petra Vuka

Velolučanka Domenica Žuvela vruću splitsku noć dodatno je začinila izazovnom bijelom kreacijom, ali i pjesmom 'Jedna na 100' iza koje stoji bračni par Huljić. U bijelom odijelu na pozornicu je stao i Marko Kutlić koji je otpjevao pjesmu 'Kad god poželiš' i oduševio splitsku publiku.

VIDEO Marko Kutlić o dojmovima nakon nastupa

Ivica Sikirić Ićo i Giuliano izveli su 'Ako ona nije ta', a grupa Pavel 'Naopaku pjesmu'. - Nastupati u rodnom gradu bilo je predivno, zato sam se i zahvalila na kraju i rekla 'fala Splite', zbog čega će me Aljoša zezati do kraja života Dugo živimo u Zagrebu i velika nam je čast nastupati na Melodijama Jadrana u organizaciji dragog Tome Mrduljaša. Nije bilo opcije da se ne pridružimo, velika je čast nastupati među svim ovim imenima - rekla nam je Antonia Šerić iz grupe Pavel. 

- Tomo je super čovik, a što se tiče izvedbe Tonka je ubila, a ja sam đuskao. Ja sam bio lijep. Nema šanse da bi ja pjevao, meni je to prestresno - kroz smijeh je dodao Aljoša. - Izravan je prijenos na HRT-u pa se ne želiš osramotiti. Publika je divna, lijepo su plesali, bit će nam super druzit se poslije ovog s estradom jer nismo često u prilici - rekla je Antonia. 

Na pitanje tko čuva djecu dok mama i tata nastupaju Šerići nam otkrivaju da su za ovu priliku angažirali 'baka i deda servis', tj. Antonijine roditelje. - Luna starija se probudila da me vidi, rekla mama lijepe su ti naušnice, ja sam rekla da imam naušnice na mjesec i jer si ti uz mene dok ja pjevam - rekla nam je Antonia. - Ajme meni rastopio sam se odmah dok ovo slušam - dodaje Aljoša kroz smijeh.

Split im fali, kaže ovaj bračni par rodom iz Splita, a tijekom kratog razgovora otkrili su nam i 'problem' koji ih je zadesio uoči samog nastupa. Naime, Antonija je kupila krive cipele, a to je shvatila tek kasnije. 

- Kupila je žena jednu cijelu 38, drugu 40. I onda je došla u hotel i shvatila da to baš i ne ide - rekao je kroz smijeh Aljoša.

VEZANI ČLANCI:

Zorica Kondža i Jacques Houdek izveli su duet 'Jubavi svitlo'. Nakon pjesme uslijedilo je i jedno iznenađenje na pozornici. Slavljenicu Zoricu Kondžu iznenadili su velikim buketom i pjesmom povodom njezina rođendana, a ta gesta ganula je glazbenicu kojoj su zamalo potekle suze niz lice. 

Jole je publiku podigao na noge pjesmom 'Miško moj', Marko Tolja oduševio 'Rukama sigurnim', a samouvjerenim nastupom i izvedbom pjesme 'Jel moguće' zadivila je i Lorena. Matija Cvek, kojem brojni glazbeni kritičari i znalci predviđaju sjajnu karijeru, otpjevao je 'Zalazak'.

- Imao sam jedno lijepo strahopoštovanja, jedna blaga nervoza, malo sam imao i tremu. Pjesma mi je jako draga, mislim da je velika, Melodije Jadrana prvi put, pa ima razloga da budem malo nervozan. Divan je ambijent ovdje. Ova pjesma 'Zalazak' nije romantična ni ljubavna, ali inače sam romantičan. No ova je životna - rekao nam je Cvek. 

Foto: Petra Vuka
Hari Rončević predstavio je emotivnu baladu 'Zbogom jube'. Tedi Spalato našalio se s publikom istaknuvši da je najstariji ovogodišnji izvođač i da mu ne zamjere ako nešto pogriješi, a potom je bez greške izveo pjesmu 'Plovin tvojin tilon'. 

Ovacije okupljenih u Galeriji Meštrović izazvala je Doris Dragović nakon što je izvela medley svojih hitova 'Brod za najbolje', Sudnji dan', 'Jedini' i 'Željo moja'. Publika je pjevala uglas s glazbenom divom, a nakon nje stigla je i klapa Rišpet s pjesmom 'Pitali me anđeli'. Sergej Ćetković izveo je pjesmu 'Daj šta daš', a Goran Karan 'Fali cviće'.

Foto: Petra Vuka

'Ajmo u đir' pjevali su zajedno Mia Dimšić i Neno Belan, a Tomislav Bralić i Klapa Intrade 'Našu pismu pivaju'. Pretposljednja je na binu stala Jelena Rozga i pjesma 'Idi ti' koja je također proizašla iz kreativne tvornice Huljić. Velika završnica ovogodišnjih Melodija Jadrana zaokružena je duetom Nine Badrić i Petra Graše 'Nemoj' koju također potpisuje bračni par Huljić. Huljići su na ovoj manifestaciji imali čak pet pjesama, a s jednom se predstavio i sin Ivan Huljić još jedom potvrdivši da ovoj glazbenoj obitelji doista nema ravnih kada je riječ o stvaranju hitova. 

Foto: Petra Vuka

VIDEO Nataša Janjić i Ivo Perkušić o dojmovima nakon nastupa

VEZANI ČLANCI:

Uoči samog otvaranja festivala razgovarali smo i s direktorom Melodija Jadrana Tomislavom Mrduljašem koji je neizmjerno ponosan na ovu glazbenu manifestaciju. - Melodije Jadrana naziv je koji se proteže još od šezdesetih, prvi Splitski festivali nosili su taj naziv, a naš Runjić nazvao je to Melodijama hrvatskog Jadrana. Činilo se zgodnim da se okupimo svi mi pod tim nazivom koji nas asocira na lijepe pjesme i lijepo druženje. Ime nam se svidjelo čim smo ga spomenuli - ispričao je direktor Melodija Tomislav Mrduljaš za Večernji list. Najavio je tada i da mu je u planu iduće godine na Melodije Jadrana dovesti i izvođače iz Slovenije ili Italije.

VIDEO Nikolina Pišek o svađi koja je podijelila hrvatsku estradu: 'Ne volim spominjati to ime'

Komentara 7

KR
krstomarko7
09:16 26.06.2023.

Pa to nije festival Melodije Jadrana već Huljić festival. Mogli su ga nazvati Večer obitelji Huljić.

PP
pavisic.pajo
07:39 26.06.2023.

Vodnjikavo.

QU
quorthon
17:38 26.06.2023.

.....letimično san pratia Melodije......ima san osjećaj da slušan jednu te istu pismu....primjerenije sprovodu nego festivalu "zabavne" glazbe.....i izvođači mi djelovali kao da idu na giljotinu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije