tužna vijest

Preminuo poznati riječki glazbenik Igor Willheim (57), izgubio je bitku s teškom dijagnozom

Facebook
25.06.2023.
u 19:56

Willheim je bio jedan od osnivača pop-rock grupe Idejni nemiri čija je glazba obilježila riječki novi val, a najpoznatija je bila po velikom hitu “Bombe i bomboni”.

U 58. godini života u petak je preminuo poznati riječki glazbenik Igor Willheim, javlja Novi list. Willheim je bio legenda riječkog novog vala, a preminuo je nakon bitke s teškom dijagnozom. 

Willheim je bio jedan od osnivača pop-rock grupe Idejni nemiri čija je glazba obilježila riječki novi val, a najpoznatija je bila po velikom hitu “Bombe i bomboni”.

Idejni nemiri nastali su 1982. godine, a njezini su članovi bili: Igor Willheim (vokal, gitara), Davor Oreb (vokal, bas) i Saša Tumara (bubanj), a godinu dana kasnije priključio im se klavijaturist Goran Troha.

VEZANI ČLANCI:

Njihov je glazbeni izričaj na početku bio alternativni punk, ali je pjesma “Bombe i bomboni” označila prekretnicu u njihovom radu te su nakon nje nastavili djelovati kao pop-rock sastav. Idejni nemiri bili su i autori skladbe “Ne za N.E.” koja se nalazila na B-strani legendarnog maxisingla “Zvuk za zrak” riječke supergrupe Ri-Val.

Glazbenik s dugogodišnjim stažem na našom sceni, posljednje je desetljeće sudjelovao u radu riječke country bluegrass grupe Sarah & The Romans, u kojoj je imao ulogu autora, producenta i promotora.

VIDEO Nikolina Pišek o svađi koja je podijelila hrvatsku estradu: 'Ne volim spominjati to ime'

Ključne riječi

Komentara 1

CR
Cromis
23:22 25.06.2023.

PUMB !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije