NAKON Malmöa

Švicarci objavili u kojem će se gradu održati idući Eurosong

Foto: Reuters
1/8
30.08.2024.
u 12:07

Basel je treći grad po broju stanovnika u Švicarskoj i drugi po veličini sa širim gradskim područjem.Osim grada domaćina, određeni su već i datumi idućeg Eurosonga. Finale će biti 17. svibnja, a polufinala 13. i 15. svibnja

Nakon što je švicarski predstavnik Nemo na ovogodišnjoj Euroviziji u švedskom Malmöu odnio pobjedu s pjesmom "The Code" poznato je da će se najpopularnije pjevačko natjecanje na svijetu održati u Švicarskoj, gdje je 1956. održano i prvo izdanje. Danas je objavljeno kako će domaćin Eurovizije 2025. biti Basel, objavili su na Eurosong.tv.

U finalnoj konkurenciji za grad domaćin je bila i Ženeva. U postupku nadmetanja ispitani su objekti na mjestu događaja, lokalna infrastruktura i mogućnost smještaja tisuća gostujućih delegacija, djelatnika, obožavatelja i novinara iz cijelog svijeta, među ostalim kriterijima.Basel je treći grad po broju stanovnika u Švicarskoj i drugi po veličini sa širim gradskim područjem.Osim grada domaćina, određeni su već i datumi idućeg Eurosonga. Finale će biti 17. svibnja, a polufinala 13. i 15. svibnja. 

- EBU je oduševljen što je Basel odabran kao grad domaćin za Pjesmu Eurovizije 2025. Natjecanje je rođeno u Švicarskoj u Luganu davne 1956. godine i sjajno je vratiti ga na mjesto rođenja gotovo 70 godina kasnije.Strateški položaj Basela na raskrižju Europe čini ga idealnim mjestom za događaj koji slavi moć glazbe da povezuje ljude preko granica. Svojim jedinstvenim spojem tradicije i inovacije, Basel odražava duh Eurosonga. Izuzetno gradsko mjesto St.Jakobshalle i izvanredno gostoprimstvo osigurat će nezaboravno iskustvo za delegacije, umjetnike i obožavatelje. Nakon natjecanja u talijanskom i francuskom govornom području 1956. i 1989. također smo uzbuđeni dovesti Eurosong u njemačku Švicarsku po prvi put. Zajedno s televizijskom kućom domaćinom SRG SSR i gradom Baselom stvorit ćemo spektakularnu proslavu glazbe na obalama rijeke Rajne koja odjekuje daleko izvan pozornice, kazao je Martin Österdahl, izvršni producent Eurosonga. 

VEZANI ČLANCI: 

Reto Peritz i Moritz Stadler, zajednički izvršni producenti SRG SSR-a za Pjesmu Eurovizije 2025., dodali su: 

- Impresionirala nas je kvaliteta aplikacija gradova! Sva 4 grada, a posebno Ženeva i Basel u finalnom krugu, borili su se za titulu "Grada domaćina" kreativnim i vrlo konstruktivnim pristupom. Takva predanost nipošto nije nešto što se podrazumijeva. Stoga zahvaljujemo svim gradovima koji su se prijavili. Veselimo se suradnji s vama kako bismo ESC učinili nezaboravnim iskustvom za cijelu populaciju.

VIDEO: Ana Begić Tahiri: Nakon "Bibinog svijeta" sam 10 godina bila izbrisana s televizije i filma

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije