misterij masterchefa

Tom Gretić: U prvoj sezoni nisu se snimale dvije verzije superfinala

Masterchef
Nova TV
27.12.2012.
u 09:00

Mate Janković izjavio je da mu ugovor s Novom TV brani komentiranje nastale situacije. Njegov kolega Radovan Marčić tvrdi da ništa nije lažirano

Tri dana otkako su prikazane dvije verzije superfinala druge sezone “MasterChefa” misterij dvaju pobjednika reality showa Nove TV nije dobio logično objašnjenje. S komercijalne televizije jučer su se ispričali gledateljima zbog propusta.

Propust obiju televizija

“Nakon interne kontrole emitiranja završne emisije MasterChefa na Federalnoj televiziji ustanovili smo da se radilo o propustima zaposlenika obiju televizija. Istragom smo zaključili da nadležna služba Nove TV nije poduzela sve mjere sigurnosti kako emisija, koja je služila isključivo u svrhu zaštite identiteta pobjednika, ne bi bila dostupna za preuzimanje. S druge strane, Federalna televizija preuzela je iz sustava materijal za koji nije imala odobrenje ni potvrdu da se radi o finalnoj emisiji MasterChefa”, kaže se u priopćenju glasnogovornice Sanje Čengić. S Federalne televizije tvrde da su u program pustili jedinu verziju koju su imali na serveru. Prekjučer je Nova TV izdala objašnjenje da je uobičajena televizijska praksa, u produkciji sličnih emisija, da se snimaju dvije verzije završnice superfinala kako bi se sačuvala tajnost podataka o pobjedniku.

– Obje verzije završnice superfinala snimljene su još u travnju. Bodovanje te odluku stručnog žirija zabilježio je i ovjerio javni bilježnik. Nikola Lesar pobjednik je druge sezone Masterchefa! – priopćila je Čengić. Postavilo se pitanje jesu li se i u prvoj sezoni MasterChefa radila dva superfinala.

– U prvoj sezoni nisu se snimale dvije verzije superfinala. Vjerojatno su to napravili kako bi sačuvali tajnost podataka o pobjedniku – rekao je prošlogodišnji član žirija Tomislav Gretić. Mate Janković izjavio je da mu ugovor s Novom TV brani komentiranje nastale situacije. Njegov kolega Radovan Marčić tvrdi da ništa nije lažirano, ali objašnjenje kako to da je 22-godišnji Nikola Lesar za isto glavno jelo, poširanog lososa, majonezu od vanilije, grejp te kare vepra, pire od krumpira i peršina, šparoge i jus od trešanja, u hrvatskoj inačici dobio 15, a u onoj emitiranoj u susjednoj BiH 11 bodova, Marčić nije znao dati.

Obmanjivanje javnosti?

Palfi je skuhao dekonstrukciju junećeg gulaša i Jakobove kapice s pireom od batata i vanilije. Žiri je Palfijeva jela opisao kao dva najbolja iz cijele sezone. Komentar se nije mogao dobiti ni od dvojice superfinalista, službenog pobjednika 22-godišnjeg računalnog tehničara Nikole Lesara iz Čakovca te “lažnog” pobjednika 31-godišnjeg studenta Marka Palfija iz Zagreba. Incident je i dalje obavijen tajnom, a nadamo se da će se uskoro riješiti jer gledatelji trenutačno znaju samo da više ne znaju čemu u cijelom reality showu vjerovati.

Ključne riječi

Komentara 7

AC
acer
11:23 27.12.2012.

Sprdačina!

IN
insignia
09:31 27.12.2012.

Sramota.

MI
mimoza
09:38 27.12.2012.

tko vas šiša

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije