Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
omiljeni chef

Tomislav Špiček: 'Za Novu godinu slavit ćemo dvostruko, uživat ćemo u divljači, odojku i francuskoj salati'

Foto: RTL
1/9
28.12.2021.
u 08:00

Popularni televizijski chef Tomislav Špiček (46) govori o blagdanima u svojoj obitelji, životu nakon infarkta i kćeri Pauli koja obožava kuhati.

Tomislav Špiček (46) omiljeni je član žirija popularnog RTL-ova kulinarskog showa "Tri, dva, jedan – kuhaj" koji gledatelji imaju priliku gledati u blagdanskom izdanju. Zbog zdravlja je morao usporiti ritam i smanjiti poslovne obaveze, ali i promijeniti prehranu, no blagdani su u njegovoj obitelji posebni pa ne mogu proći bez pravog blagdanskoga stola i domaće hrane: purice s mlincima, makovnjače i goveđe juhe.Tomislav je član žirija od prve sezone showa pa ne čudi što nosi titulu "predsjednika žirija", a sudjelovanje u kulinarskim emisijama iznimno ga veseli.

– Mi smo već dobro uhodan tim, znamo kako tko diše i slažemo se zaista odlično. Svaka sezona donosi nešto posebno, a društvo je uvijek dobro – rekao nam je Špiček pa otkrio kako u vrijeme emitiranja emisije gotovo nikamo ne može otići bez da mu netko ne priđe i prokomentira emisiju. – Treba biti spreman za razne situacije, ali s godinama se naučiš da će te ljudi zaustaviti. Bude tu pokoja kritika ili primjedba, savjet ili recept – govori Špiček, a otkrio nam je i kako se slagao s Božidarom Miodragovićem koji je ove godine privukao pažnju gledatelja svojim nastupom.

– Dugo sam chef, imao sam priliku vidjeti razne ljude i upoznati razne karaktere. Božidar je bio specifičan, no uspjeli smo izaći na kraj s njim. Znam kako treba postupiti, zato mene nije mogao izbaciti iz takta, no problem je bio ostalim kandidatima koji nisu naviknuli na takav način rada.

Foto: RTL/Screenshot

I kada ne snima, kod njega se uvijek nešto radi. Trenutačno odrađuje nekoliko projekata, radi u poljoprivredi i pomaže roditeljima, što je za Špičeka najbolji način relaksacije. Vesele ga i blagdani, posebice Nova godina koja je u njegovoj obitelji duplo slavlje – novogodišnje i rođendansko.

– Moj otac rođen je 1. siječnja pa je kod nas dupli razlog za slavlje. On je lovac pa je na našem blagdanskom stolu uvijek divljač, ali i odojak, francuska salata i kolači. Naravno, tu su i domaći suhomesnati proizvodi koji se uvijek narežu za goste koji dolaze cijeli dan.

Tomislavovim stopama krenula je njegova kći Paula koju su gledatelji imali priliku gledati u prošloj sezoni emisije kada se pojavila kao gostujući član žirija.

– Paula jako voli kuhati i smišljati nova jela. Ima tu kulinarsku notu i zna skuhati jako dobra jela. Više je orijentirana na zdravu kuhinju pa tako često spravlja wok, tortilje, puno piletine i povrća. Studira sportski menadžment što je zapravo sasvim drugačije od kulinarskog poziva, ali talenta stvarno ima.

Nakon što je 2018. godine doživio srčani udar, Špiček je morao usporiti tempo, smanjiti poslovne obveze, ali i promijeniti način prehrane, no kako kaže, "gušti su gušti" pa si priušti svoja omiljena jela.

– Pazim se, ali ne mogu reći da sam sto posto discipliniran. Kod nas se u kući i dalje koriste svinjetina, perad, svinjska mast. Uživam u hrani onako kako treba, uspio sam uhvatiti neki ritam, sada jedem normalnije, ali gušti su gušti. Paula mi je od početka velika podrška u zdravijem načinu života pa mogu reći da ima veću disciplinu nego ja. U svakodnevni meni uvrstila je puno ribe i povrća i stvarno pazi da se jede kuhano i da se držimo reda – objašnjava Tomislav.

Budući da je "stara škola", morali smo ga pitati i što misli o kulinarskim blogovima, YouTubeu i društvenim mrežama.

– Nemam društvene mreže iako me kći nagovara da otvorim profile. Nisam ja za to, jednostavno me ne zanimaju takve stvari – kaže. 

VIDEO: Božidar odbio kuhati i otišao kući! Napustio show dok mu je tim mahao

  
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije