kršten je u dva ujutro

Tony Cetinski o vjeri: 'Neki ne razumiju da me baka morala potajno krstiti, nisam ni znao svoje pravo krsno ime'

Tony Cetinski održao koncert na tvrđavi Sv. Mihovila u Šibeniku
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/8
13.05.2022.
u 14:34

Cetinski je odlučio podijeliti što za njega točno znači vjera. Otkrio je i kada je vjera ušla u njegov život.

Pjevač Tony Cetinski progovorio je o važnosti vjere u svom životu. Tony je snimio duhovno-ljubavnu pjesmu ''Čuvam ljubav'', kojom je brzo osvojio publiku, ali i nagrade. U povodu toga Cetinski je odlučio podijeliti što za njega točno znači vjera. 

'Vjernik ili jesi ili nisi. Sad, ako si malo skrenuo s puta, vjera je ta koja ti daje tu mogućnost da se možeš u bilo kojem trenutku vratiti. Progledaj srcem je dokaz da mladi nisu toliko udaljeni od crkve kako se to priča i kako bi to neki možda htjeli i to ulijeva povjerenje, ulijeva nadu. Evo ja ću izvesti na ''Progledaj srcem'' s grupom Emanuel pjesmu i mogu reći da sam presretan što ću to s njima izvesti'' kazao je za InMagazin

Otkrio je i kada je vjera ušla u njegov život. 

''Vjera je u moj život ušla još kad sam bio mali, kad me moja baka pokojna učila i o povijesti i o teologiji i o vjeri. Naravno, put je kasnije otišao u drugom smjeru. Neki ne razumiju da me morala potajno krstiti, pa su komentirali zašto je to trebala potajno učiniti. Možemo mi zatvarati oči i uši pred onim što je bilo, ali tako je bilo. Ona je mene u 2 ujutro krstila u Novigradu i nisam ni znao svoje pravo krsno ime dok nisam krsni list išao izvaditi. Antonius – ja sam pretpostavljao da je Anton'', dodao je Tony. 

Inače, ovaj 52-godišnjak nedavno je gostovao na Radio Dalmaciji, a u razgovoru je rekao da već ovog vikenda s njegovim bendom počinje svirati bubnjar Parnog Valjka, osvrnuo se na svoj stil života, a otkrio je i da samo čeka pravi trenutak da ode u Berlin kako bi prvi put uživo vidio unuku. ''Čuvam ljubav'' naziv je njegova novog singla.

Reakcijama publike Tony Cetinski vrlo je zadovoljan. "Nešto dublja nego obična ljubavna pjesma. Jako mi je drago da je kod publike izazvala isto ono što je izazvala kod mene, kad smo je stvarali, i da u tri dana ima više od 100 tisuća pregleda na YouTubeu. Imam i još jedan odličan duet, ali prije toga još jedan, bez lažne skromnosti, sjajan singl, onako mediteranski pop-rock. Imamo i novog bubnjara Dadu Marinkovića, kojeg nam je Parni Valjak ustupio. Naravno da će on svirati za Parni Valjak kad god bude trebalo. Sad smo bitno ojačani s njim i obećali smo da ćemo biti zajedno do mirovine. S nama počinje svirati već ovog vikenda u Zadru'', najavio je Cetinski u showu ''Dobar dan, Dalmacijo''.   

Koncertne aktivnosti napokon su se zahuktale. Ines Nosić i Gordana Vasilja zanimalo je i kako se nosio s pandemijskom stankom. ''Jedva sam preživio. Nije tu stvar financijski, jer se čovjek nakon 30 godina karijere navikne da mora štedjeti. Supruga i ja nemamo taj lifestyle. Možda se ljudima čini da estrada živi glamurozno. Mi živimo onako dosta skromno i normalno, ništa drukčije od normalnog čovjeka. Trudimo se ne trošiti na gluposti.'' 

Lani je postao djed, a s unukom se redovito druži putem videopoziva. ''Jedva sam dočekao da se može normalno putovati i sad samo čekam pravi trenutak da idem u Berlin. Oni žive u Berlinu i nisam je još uživo vidio. Vidim je svaki dan preko videopoziva, igramo se koliko je to moguće preko tih telefona i kontaktiramo, ali moram ići do Berlina, moram se uputiti tamo i prigrliti je. Onda ću vam reći kakav je to osjećaj. Zasad mislim da je to isto kao kad nekome ideš objašnjavati kako je biti roditelj. To ne možeš nikome objasniti dok ne postane roditelj. Tako je i biti nono, ali ja mislim puta pet.''

Otkrio je i da nije požalio što je prije nekoliko godina zagrebačku adresu zamijenio rovinjskom.

"Odmah na početku shvatio sam da sam donio dobru odluku. Jako me iznenadilo što su i Zagrepčani i svi koji su me poznavali podržali odluku i javno mi znali reći da su ljubomorni, jer sve je to blizu. Ako se treba doći do Zagreba, dođe se za sat i pol, dva. Nema onih redova u banci, u pošti, nema gužve i to je već velika stvar, a da ne govorim o zdravijoj prehrani, da mi susjeda daje svježa jaja svako jutro, da sami radimo kruh i to mi je super", rekao je Cetinski na Radio Dalmaciji.

VIDEO Najbizarniji trenuci sa suđenja Johnnyja Deppa i Amber Heard: Pitanja o Deppovu penisu, svjedok koji puši dok daje iskaz

 

Ključne riječi

Komentara 21

KA
kažemja
15:23 13.05.2022.

Tony ,te priče o potajnom krštenju možeš prodavati djeci u vrtiću .Kršten sam prije puno godina,za vrijeme" mraka' i to pod misom i sve je prošlo bez ikakvih problema.Išao na vjeronauk,obavio krizmu i to sve za vrijeme Jugoslavije.Nemoj ljude obmanjivati sa tim jeftinim forama .Muka mi je od ovih novopečenih vjernika koji sad pametuju i glume neke svece.

AF
AfganistanskiHrvat
15:45 13.05.2022.

Daj ne laži. Imam samo godinu manje od tebe (1970) i uredno sam kršten kao i svi moji vršnajci. I svi smo išli na vjeronauk ali ne u školu nego poslije škole u crkvu. Dosta više.

DU
Deleted user
15:22 13.05.2022.

Toni is so full of... To su gluposti mogao se krstit tko je htio kada god je htio, jedina razlika je bila u odnosu prema tome ako si bio funkcioner bivše države ili povlaštena kasta a njegov je čača to bio , e onda se očekivalo se kloniš crkve - zato ima puno takvih danas u politici jer su djeca "sekretara skoja" i sličnih poput milanovića, josipovića i sl.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije