Bio vrt

Tony je u svom vrtu zasadio luk, grašak, mahune, a kad sve u selu utihne snima nove pjesme

Foto: Instagram
1/3
26.04.2020.
u 07:30

Naš glazbenik u Radetićima živi sa suprugom, a ovog proljeća odlučio je zasaditi i svoj vrt i prve plodove očekuje uskoro.

Dane u karanteni naš pjevač Tony Cetinski sa suprugom Dubravkom provodi u selu Radetići u Istri, gdje se odselio prije nekoliko godina kako bi živio što dalje od gradske vreve. Ovo proljeće Tony je odlučio i zasaditi bio vrt, a koje sve plodove će imati u svom vrtu otkrio nam je u razgovoru.

- Vrt je ideja koju imam još od samog povratka u Istru, možda je to odraz godina, ali u svakom slučaju uživamo u obrađivanju vrta. Susjed nam je ustupio taj komad zemljišta na korištenje i tu smo si sve posadili. Imamo lubenice, dinje, grašak, mahune, mrkvu, luk fale nam još samo krumpir i batati i to ćemo sljedeći tjedan zasaditi. – priča nam Tony i dodaje kako bi luk trebao niknutio kroz tjedan dana, a zatim u narednim tjednima i ostalo voće i povrće koje su posadili. - Vrt je bio i nema nikakvih pesticida, a gnojivo nabavljamo od susjede preko puta nas koji imaju svoju staju, imamo susjede od kojih nabavljamo i jaja. Selo funkcionira kao jedna velika obitelj i nitko nije otuđen od nikoga svi priskačemo jedni drugima u pomoć. Taj seoski duh je sasvim drugačiji od onog gradskog u kojem ne znaš tko ti je susjed niti itko s ikim pretjerano priča. Tu funkcioniramo kao jedna veća obitelj. – entuzijastično nam priča glazbenik.

1/11

Navečer kada završi s radovima u vrtu i kada svi zvukovi u selu lagano utihnu, Tony se posveti glazbi i kaže da mu se projekti samo redaju jedan za drugim. - Preko dana sam okupljen radom oko okućnice i vrta i onda tijekom dana se hvatam pjesama i snimanja, imam po folderima sve autore s kojima sam surađivao ovih 30 godina i stvarno su se svi odazvali i šalju mi pjesme. Kad se sve umiri navečer radim na pjesmama – priča nam i dodaje kako ima dosta pjesama i uskoro bi mogao i album složiti, a zahvaljujući supruzi i jedna stara Tonyjeva pjesam dobila je novije ruho. - Moja supruga je imala prekrasnu ideju prije ove karantene, kada je bio aktualan problem iseljavanja mladih iz Hrvatske i na tu temu smo obradili pjesmu koju sam imao još 90-ih a zove se „Dom“. Čak je i plesna ali ima jaku poruku i zvali smo Stoku da odrepa svoj dio. On je to poslao i sad mogu finiširati tu pjesmu i poruka pjesme se odnosi i na ovu situaciju odnosa prema prirodi i ima jaku poruku – veli.

Njegova škola pjevanja koju je otvorio zbog pandemije koronavirusa ne funkcionira u klasičnom smislu, ali funkcionira na zanimljiv i kreativan način. – Zasad još nismo krenuli sa klasičnim predavanjima, ali da ljudima odvratimo misli od cijele ove situacije odlučio sam psihološki pristupiti drugačije i krenuo sam sa nazovimo to karaokama, to jest pjevanje s Tonijem koje ide preko jedne aplikacije putem koje se uključuju polaznici i svatko ima priliku snimiti duet sa mnom u pjesmi koju odaberu. One koji su bili bolji objavljujemo i tako želimo ljudima malo odvratiti misli od situacije u kojoj se sada nalazimo – kaže glazbenik.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Mladen_Podnar
Mladen_Podnar
09:29 26.04.2020.

Ove godine su inače sadili povrće i oni koji ne sade nikada. Toni tako treba, samo naprijed. 🥕🍎🌽🍞🍳

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije