'Prvi trans kupaći kostim'

Transrodni glumac objavio prvu fotografiju nakon operacije grudi, pokazao tijelo

Elliot Page
Foto: Instagram
1/3
26.05.2021.
u 12:50

Page je u nedavnom intervju s Oprah priznao da je operacija promjene spola bila spasonosna i dala mu novu energiju, kao i da se prvi put osjeća zadovoljno u vlastitom tijelu.

Gotovo dva mjeseca nakon operacije uklanjanja grudi, glumac Elliot Page objavio je svoju prvu fotografiju u kupaćim hlačama i pokazao isklesani torzo. Na Instagramu je, uz fotografiju, napisao „prvi trans kupaći kostim“ i poručio da je transrodnost predivna.

Njegova fotografija skupila je više od 2 milijuna lajkova, a u komentarima su se javili i brojni poznati poput glumica Jullian Moore, Nine Dobrev i Lene Headey, pjevačice Miley Cyrus, ali i glumice Anne Paquin koja je s Pageom glumila u ciklusu filmova „X-Men“.

Page je u nedavnom intervju s Oprah priznao da je operacija promjene spola bila spasonosna i dala mu novu energiju, kao i da se prvi put osjeća zadovoljno u vlastitom tijelu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli @elliotpage

- Osjećam se kao da nisam bio svoj od 10. godine – istaknuo je kanadski glumac.

Elliot Page objavio je da je transrodan u prosincu prošle godine. Prije je bio poznat kao Ellen Page, glumica koja se pojavila u filmovima „X-Men“, „Inception“ i „Juno“ za koji je bila nominirana i za Oscara za najbolju glavnu glumicu.

- Osjećam ogromnu zahvalnost za nevjerojatne ljude koji su me podržavali na ovom putu. Ne mogu opisati kako je izvanredan osjećaj konačno voljeti sam sebe – stajalo je u njegovoj objavi gdje je podijelio i statističke podatke o diskriminaciji i ubojstvima nad transrodnim osobama.

U ožujku se pojavio na naslovnici magazina Time kao prvi transrodni muškarac na naslovnici tog magazina. U intervjuu za Time tada je otkrio da je operacijom želio postići muževniji izgled.

- Osjećao sam se kao dječak – podijelio je glumac koji se prvi put ošišao na kratko s devet godina.

 - Htio sam biti dječak, ispitivao sam mamu mogu li biti dječak jednog dana – rekao je.

Početkom ove godine razveo se od plesačice Emme Portner, s kojom je bio u braku tri godine.

VIDEO Što su Talijani zapravo osvojili nakon pobjede na Eurosongu?

Komentara 24

MK
mksdk
13:13 26.05.2021.

Dakle, imamo osobu koja u svojoj glavi misli da je nešto drugo u odnosu na onošto joj tijelo kaže da jeste. Dakle, osobu koja je u sukobu sama sa sobom. Stoga, pitanje je, da li je njezino tijelo to kojee je bolesno pa ga treba operacijski mijenjati, ili je ipak njezin um taj koji je bolestan te mu treba pomoći. Iz nekog neobjašnjivog razloga, suvremena politička korektnost je dovela do toga da se zdravo tijelo podvrgava sakaćenju kako bi se glavi omogućio osjećaj da je ono što nije.

Avatar tabadjija
tabadjija
13:30 26.05.2021.

Ja se osjecam kao 65 godisnjak. Mogu li u penziju

Avatar Belski
Belski
13:22 26.05.2021.

Ellen Page je bila jedna lipa divojka, a onda su ju va kolo uzeli rodni ideologi i ... i ako nastavim dalje pisati greju cenzura i baniranje. 🤐

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije