Osvojiti pregače na drugoj audicijskoj emisiji nije bilo nimalo lako, a pošlo je to za rukom samo nekolicini kandidata. Žiri kojeg čine Stjepan Vukadin, Mario Mihelj i Goran Kočiš jednu od pregača dao je i Ljiljani Milovanović Ferenčić (61) iz Rijeke. Ljiljana je voditeljica ribarnice, a uvijek joj je bio san da bude kuharica.
U MasterChef je došla ispitati gdje su joj granice u kulinarskom svijetu. Jelo s kojim se predstavila žiriju radila je po jednom starinskom receptu te im je poslužila piletinu s palentom. Dok je radila jelo, žiriju je ispričala da joj je suprug zaljubljenik u motore, a ona mu se u toj ljubavi pridružila, pa i danas idu na moto susrete. Osim toga, otvorila je srce o jednoj bolnoj temi. „Taj dan kad sam izgubila bebu, moj bivši partner nije bio uz mene. Nije nitko bio uz mene. Bila sam bez zagrljaja, bez osjećaja da netko dijeli tu bol uz mene. Sve se promjeni. Moje srce bilo je prazno i slomljeno“, ispričala je i dodala kako je brzo nakon toga upoznala svog sadašnjeg supruga. Nakon zanimljivih priča koje je ispričala, Stjepanu, Mariu i Goranu poslužila je tanjur sa svježe pripremljenim jelom.
GALERIJA: Nestvarna ljepota glumice Angeline Jolie (49)
„Ovaj me tanjur vratio u djetinjstvo“, pohvalio ju je Goran, a i drugi su članovi žirija bili oduševljeni te su pozvali njezinog supruga da joj uruči pregaču.
Osim nje žiri je oduševio 19-godišnji natjecatelj iz Lovrana Tin Rubinić. Iako se nije posebno iskazao u okusima, žiri mu je odlučio dati priliku u MasterChef kuhinji jer je pokazao veliki interes i ljubav ne samo prema spravljanju jela, nego i uzgoju te obradi namirnica. Tin je završio srednju školu za tehničara nutricionista jer je kao dijete imao problema s alergijama, pa je htio pomoći sebi i drugima. „Rođen sam s atopijskim dermatitisom, neka hrana mi stvara alergijsku reakciju. Moji su doma morali pripremati namirnice uzgojene na prirodan način. Jako mi je važno da znam što unosim u sebe, naročito zbog ove bolesti“, otkrio je on. Počeo je istraživati procese fermentacije, a trenutačno se bavi fermentiranjem, pripremom kombuche i sokova od biljaka te proizvodnjom maslinovog ulja.
VEZANI ČLANCI:
Iako jelo za žiri nije bilo ono što je Tin predstavio da će biti, kod Gorana je presudio Tinov pristup kuhinji: „Impresioniran sam vašom ambicioznošću i uz pravo usmjeravanje profesionalaca, učenje i ustrajnost, samo vam je nebo granica. Od mene ogromno da.“ Stjepan mu je pak otkrio da je ovakva jela kušao i kod top pet kandidata, ali iskazao je strah da bi Tin mogao sagorjeti. No onda je odlučio i rekao: „Budi ponosan na sebe. I od mene imaš veliko da“. Dobrodošlicu u MasterChef Tinu je poželio i Mario. „Ovo je bilo jedno od najluđih kuhanja u mom životu“, riječi su kojima se na audiciju osvrnuo Tin.
VIDEO: Ella Dvornik progovorila o razvodu: 'Traje već tri godine i kako mi se čini - samo je nebo granica'