Gledanost showa Masterchef Hrvatska sve je veća, odnosi među kandidatima sve su napetiji, a do kulminacije je došlo prekjučer kad se kulinarski projekt Nove TV sveo na samo 20 kuhara - amatera.
Prema izboru tročlanog žirija, u finale je prošao šaroliki tim najboljih – dipl. inženjer građevine, instruktor sportskog ribolova, hotelijersko-turistički tehničar, trgovkinja, ribar, građevinar, diplomirani informatičar, konobar, studentica, profesionalni vozač, šminkerica, arhitekt, motociklist i proizvođač čarapa.
No, među svima njima kao kuharski biser posebno se istaknula studentica Nastasja Fišter.
– U hranu i kuhinju zaljubila sam se zbog Jamieja Olivera, tzv. Golog kuhara. Ali sam prve korake u kuhanju napravila sama. Prvo jelo bilo mi je pečeno jaje na oko – kroz osmijeh veli Nastasja. Poslije jednostavnog prešla je na kompliciranija jela i “rasturila”, ali su joj kolači ostali nepoznanica. Upravo zbog njih nade polaže u Masterchef gdje će, vjeruje, prstićima naučiti izrađivati mirisne slastice, i nuditi ih u vlastitom restoranu o kojem sanja.
Ništa manji snovi ne stoje ni iza imena Davora Šrenga iz Zagreba. Punih petnaest godina svakodnevno je izrađivao čarape, a sanjao o kuhači. Čim je čuo za hrvatski Masterchef, ispunio je prijavnicu i naoštrio svoja osjetila.
– Samouk sam kuhar i kuham već deset godina. Prva uspomena na kuhanje bila mi je priprema faširanaca od graha, godine 1984. Otad se redovito nalazim iznad štednjaka, a o vlastitom restoranu još uvijek ne sanjarim. Mislim, jesam prije, ali onda sam pročitao Anthonyja Bourdaina i shvatio da biti pravi kuhar znači da moraš pojesti puno, puno žganaca – iskreno će 44-godišnjak.
Na listu prirodnih talenata smjestio se i Bojan Končar. Kuha od djetinjstva, a ozbiljnija jela počeo je raditi nakon vjenčanja. Supruga je kaže kriva za to jer je totalni nespretnjaković pa je Bojan morao preuzeti ru ulogu, odjenuti pregaču i uvježbati tehnike velikih majstora.