Deseta jubilarna sezona popularnog gastro showa “Večera za 5” od 27. svibnja prikazuje se na RTL-u, ali ovaj put u posebnom izdanju te postaje “Večera za 5 na selu”.
Seoski ambijent
Kulinarski show prikazivat će se od ponedjeljka do četvrtka u terminu od 21 sat, petkom od 20 sati, a posebnost ove sezone je u tome što se traga za najboljim i najposebnijim seoskim jelima diljem Hrvatske te je cilj emisije promicanje ruralne sredine i tradicije. Gledatelji će imati priliku upoznati zanimljive kandidate koji su namirnice za svoja jela uzgojili sami ili su ih čak ulovili sami, a natjecatelj koji osvoji najveći broj bodova osvaja poklon bon od pet tisuća kuna, a ostali natjecatelji bon od tisuću kuna.
Prvih pet natjecatelja jubilarne sezone stiže iz Istre, a među njima je i jedno gledateljima poznato lice. To je Vladimir Pantović Panta kojeg su od milja prozvali istarskim celebrityjem jer se već sudjelovao u showu “Tri, dva, jedan – kuhaj!” te jednoj sezoni “Večere za 5”. Vladimir s obitelji živi u Poreču, ali u selu Mugeba stvorio je svoju malu idiličnu oazu gdje uživa u poljoprivredi, a usto je i strastveni ribar i ne skriva da mu je ribarenje puno draže i lakše od bavljenja poljoprivredom. Iz Poreča je podrijetlom i Jasna Matić koja sada živi u Višnjanu. Kuhati obožava i jednako voli pripremati i tradicionalna i moderna jela, a sudjelovala je i u “Tri, dva, jedan – kuhaj!”. Kad god joj obveze dopuštaju, vrijeme provodi u šumi, i to uglavnom skupljajući gljive, a kao što je kreativna u osmišljavanju jela, jednako je kreativna i u uređenju interijera.
Zdenka Jakus iz Žminja radi kao operaterka na stroju u tvornici duhana, ali i aktivna je u pomaganju žminjskoj turističkoj zajednici jer želi i druge upoznati s ljepotama i baštinom Istre. Posebno je ponosna na svoju rekordnu pincu koja je težila čak 27 kilograma. U emisiju se prijavila jer želi pokazati što su je naučile nona i mama te gledateljima i svojim gostima želi dočarati pravu istarsku priču. Kristijan Benić rodom je iz Baranje, ali živi u Poreču, a svoju kulinarsku kreativnost pokazao je i u četvrtoj sezoni showa “Tri, dva, jedan – kuhaj!”.
Odličan je u kombiniranju tradicionalnih s modernim jelima, ali priznaje da su domaća jela najbolja okrepa za dušu. Svoje društvo voli iznenaditi dobrom večerom i, iako živi sam, nikada nije usamljen jer se kod njega uvijek okupljaju prijatelji na filmskim večerima uz koje im Kristijan priprema i prave delicije.
Zdravi i sirovi kolači i torte
Slobodna umjetnica Karla Bedžeti živi na velikom imanju u blizini Pazina. Ondje ima magarca i pse te veliki povrtnjak i, kako kaže, s njezina imanja pruža se predivan pogleda vrijedan milijun dolara.
Karla je veganka zadnjih šest godina i svojim će gostima pripremiti tradicionalna jela, ali na veganski način. Sretna je jer je svoj hobi – pripremanje zdravih i sirovih torti i kolača uspjela pretvoriti u posao. Karla ima aktivne i ispunjene dane pa tako vozi motokros utrke, trenira jogu, vodi brigu o kućanstvu i svojim životinjama, ali radi i kao volonterka u lokalnim prihvatilištima.
Pogledajte tko je naša prva i jedina osvajačica milijuna u kvizu 'Tko želi biti milijunaš?'.