260 DANA

U novom Sedlarovom filmu glumit će svjetske zvijezde, a glazbu će raditi Dino Jelusić

Zagreb: Glazbenik Dino Jelusić
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/5
14.03.2024.
u 20:35

Dino Jelusić pročitao je roman Marijana Gubine "260 dana" prije njegova tiskanja, presudan je bio slučajni susret s autorom u Splitu i tako je još 2011. godine objavljena pjesma "Prošao sam sve"

Roman  "260 dana“ autora Marijana Gubine bit će predložak novog filma redatelja jakova Sedlara, koji će se snimati u Osječko-baranjskoj županiji, a u kojem će između ostalih glumiti i neka od poznatih hollywoodskih imena poput Martina Sheena, Tima Rotha, Johna Malkovicha, Nicholasa Cagea, Kevina Spaceya i Armanda Assantea, s kojima su u dogovorima oko suradnje. Scenarij filma radit će Barry Morrow, koji je potpisao Oscarom nagrađeni film "Kišni čovjek".  Danas je u osijeku najavljeno i kako bi glazbu za film trebao raditi DIno Jelusić, jedan od ambsadora crowdfundin kampanje i projekta "260 days", piše HRT.

Dino Jelusić pročitao je roman Marijana Gubine "260 dana" prije njegova tiskanja, presudan je bio slučajni susret s autorom u Splitu i tako je još 2011. godine objavljena pjesma "Prošao sam sve". Roman o stradanju u Domovinskom ratu Marijana Gubine i njegove obitelji inspirirao je Jelusićev cijeli album, a danas je postao veliki promotor koji pomaže u stvaranju filma o toj temi u vrhunskoj svjetskoj filmskoj produkciji. Večeras je Jelusić u Osijeku izjavio kako je dobio i težak zadatak da se prihvati kreiranja glazbe za film koji će se uskoro početi snimati, no smatra kako će se u šarenilu svojih glazbeničkih poduhvata uspješno snaći i u ovome. 

Direktor produkcije 260 days Dražen Majstorović izjavio je kako je financijska konstrukcija filma gotovo dovršena, a pozvao je sve zainteresirane da se uključe i za svoje donacije dobiju prigodne nagrade u svojevrsnoj nagradnoj igri, sve to tijekom započete crowdfunding kampanje. Istaknuo je kako kampanja već sada ima 11 ambasadora, a uz Dinu Jelusića tu su i Zlatko Dalić, Tomo Medved i, primjerice, osječki sportaši Robert Seligman i Luka Pratljačić. 

VEZANI ČLANCI: 

Gubina je pozvao sve Hrvate u domovini i inozemstvu da se ukluče u crowdfunding kampanju i svojim prilozima pomognu nastajanju filma, ali je prije svega njegova želja da "o našoj povijesti čitaju i Amerikanci i Talijani i Nijemci, da upoznamo svijet s našom novijom poviješću i s onim što Hrvati jesu- da nismo agresivan narod nego da smo naprotiv miroljubiv narod koji gleda u budućnost, a poštuje svoju povijest". 

Glumačka ekipa bit će formirana do kraja ožujka a zasad se zna da su angažirani njemačka glumica Hanna Schygulla i Armand Assante dok će od hrvatskih glumaca u filmu igrati Lujo Kunčević, Pere Eranović i Konstantin Haag.

"Preko sudbine obitelji Gubina može se vidjeti kako je sve počelo jer je to univerzalna priča i metafora o onome što se 1990-tih događalo na teritoriju Hrvatske. Bitan dio cijelog filma bit će na glumcima i zato smo se odlučili na jednu sjajnu ekipu britanskih i američkih glumaca uz nekolicinu i hrvatskih glumaca, kazao je ranije Sedlar, dodajući da će film snimati na engleskom jeziku na lokacijama Slavonije i Baranje, Osijeka i Vukovara.

VIDEO: Tko je navodna ljubavnica princa Williama? Bila je najbolja prijateljica Kate, živi u kući od 106 soba

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije