U 60. GODINI

Umro je James Michael Tyler, legendarni Gunther iz 'Prijatelja'

James Michael Tyler
Foto: Screenshot
1/5
25.10.2021.
u 08:31

- Tyler je preminuo mirno u svojoj kući u Los Angelesu u nedjelju ujutro. Svijet ga je poznavao kao Gunthera, sedmog prijatelja iz hit serije "Prijatelji", ali Michaelovi najmiliji poznavali su ga kao glumca, glazbenika, zagovornika za podizanje svijesti o opasnosti raka i ljubljenog supruga  - objavio je njegov menadžer Toni Benson

James Michael Tyler, glumac najpoznatiji po ulozi Gunthera preminuo je u 60. godini života. 

- Tyler je preminuo mirno u svojoj kući u Los Angelesu u nedjelju ujutro. Svijet ga je poznavao kao Gunthera, sedmog prijatelja iz hit serije "Prijatelji", ali Michaelovi najmiliji poznavali su ga kao glumca, glazbenika, zagovornika za podizanje svijesti o opasnosti raka i ljubljenog supruga  - objavio je njegov menadžer Toni Benson. 

Podsjetimo, glumac je nedavno otkrio da od 2018. godine boluje od raka prostate. Liječnici su isprva bili optimistični, ali početkom pandemije James Michel morao je propustiti pregled. Rak je u međuvremenu počeo mutirati i proširio se na njegove kosti zbog čega je ostao paraliziran u donjem dijelu tijela. Tyler je u jednom od intervjua ispričao kako je zbog svoje dijagnoze shvaća koliko je svaki dan bitan, a sam se uz humor lakše nosi s teškoćama.

Glumac je bio najpoznatiji po tome što je 10 sezona glumio Gunthera, upravitelja kafića Central Perk, i Rachelin obožavatelj u kultnoj TV seriji 90 -ih, no bio je u brojnim drugim naslovima, uključujući "Scrubs", "Modern Music" i " Sabrina tinejdžerska vještica."
Kreatori "Prijatelja" Marta Kauffman i David Crane izjavili su za CNN kako je Tyler bio "iskreno ljubazan, divan čovjek".

"Kad je počeo kao statist na 'Prijateljima', zapao nam je u oči njegov jedinstveni duh i znali smo da ga moramo učiniti likom", stoji u izjavi. "Učinio je Guntherovu neuzvraćenu ljubav nevjerojatno relativnom. Srce nam je uz njegovu suprugu Jennifer Carno.", rekli su. 

Od kolege se emotivnom objavom na Instagramu oprostila i Jennifer Aniston, koja je u "Prijateljima" glumila Rachel.

- Prijatelji ne bi bili isti bez tebe. Hvala ti na smijehu koji si donio u seriju  i u sve naše živote. Tako ćeš nedostajati - napisala je Aniston. 

VIDEO: Sanja Doležal otkrila je li joj draža 'Košulja plava' ili 'Za dobra stara vremena' 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije