Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dorijan dukić doky i kristijan radočaj

Upoznala ih je zajednička prijateljica, svirali su zajedno u triju, a sada objavili i zajedničku pjesmu

Foto: Promo
20.12.2023.
u 23:40

Dogodile su nam se slične situacije u životu, mogli smo se poistovjetiti pa smo odlučili okušati se u autorskim vodama. Krenuli smo raditi glazbu i tekst je jednostavno dolazio sam od sebe – kazao je Dorijan o njihovoj suradnji i pjesmi 'Neposložene zvijezde'.

Medijski tehničar i zaljubljenik u glazbu, snimanje i produkciju Dorijan Dukić zvani Doky glazbom se bavi odmalena, još otkako mu je djed s puta u Rusiju donio sintesajzer. Išao je u glazbenu školu, ondje svirao klavir, a gitaru i bubnjeve svakodnevno je svirao kod kuće. U zadarskoj Prirodoslovno-grafičkoj srednjoj školi završio je za medijskog tehničara, zatim se u Zagrebu upisao na Akademiju glazbene produkcije MPA, zbog čega je nakratko morao napustiti rodni grad, jedva čekajući vratiti se moru. Ovaj 22-godišnji Zadranin kaže da se svakim slobodnim trenutkom koristi za stvaranje kompjutorske glazbe u svome kućnom studiju, sviranje, montiranje videouradaka... Svira u "Banana bandu" koji prati Dražena Zečića.

Slunjanin Kristijan Radočaj student je druge godine diplomskog studija primijenjene geografije Sveučilišta u Zadru. Ima 24 godine, glazbom se bavi od svoje trinaeste. Samouk je, primarni mu je instrument gitara, a svira i razne tamburaške instrumente. Dorijana i Kristijana upoznala je zajednička prijateljica, a sve ostalo je, potvrđuju obojica, povijest u kojoj su svoje mjesto našli svirka u triju NEMĀИAS, ali i nedavno objavljeni prvi autorski singl "Neposložene zvijezde".

 

– Dogodile su nam se slične situacije u životu, mogli smo se poistovjetiti pa smo odlučili okušati se u autorskim vodama. Krenuli smo raditi glazbu i tekst je jednostavno dolazio sam od sebe. Kristijan je bio zadužen za osmišljavanje većine teksta. Kompletnu produkciju pjesme odradili smo u četiri dana, a onda smo snimili i spot – kaže Dorijan.

– S obzirom na to da mi je ovo prvi autorski singl, u početku sam bio skeptičan. No kad smo krenuli raditi, znao sam da će ovo biti jako zanimljiv projekt – dodaje Kristijan.

U spotu za njihovu pjesmu, uz mlade glazbenike koji su ga i režirali te snimali na nekoliko lokacija u Zadru, pojavljuju se i Anđela Tadić i Lucia Šandrić. Za snimanje su bili zaduženi Renato Babić, Antonio Zubčić i Marina Vrkić.

VEZANI ČLANCI

Suradnja se jednako svidjela i Dorijanu i Kristijanu pa smišljaju nove projekte:

– Već radimo na novim stvarima i na naš idući singl nećete morati dugo čekati – poručuju mladi glazbenici Dorijan Dukić Doky i Kristijan Radočaj, dodavši da jedva čekaju predstaviti se široj publici čije im pozitivne reakcije na singl "Neposložene zvijezde" uistinu mnogo znače i daju im dobar vjetar u leđa.

VIDEO Jadranka Kosor komentirala golišave fotke novog ministra gospodarstva

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije